Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hradec se chystá na znovuotevření mateřských a základních škol

Podle oznámení vlády, by se měl první stupeň základních škol otevřít od 25. května. Nejen na tento datum, se připravuje i Hradec Králové. Město už zvažuje i znovuotevření mateřských škol.

Otevření škol i školek, musí být v souladu s oficiálními pokyny ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Ty mají být na město doručeny v následujících dnech.

„Žáci prvního stupně by se měli do škol vrátit 25. května. Výuka by měla probíhat dopoledne ve skupině maximálně po patnácti osobách. Jestli budeme držet tento počet nebo bude ve třídách spíše méně dětí, to jsme zatím nerozhodli. Stále čekáme na oficiální vyjádření ministerstva školství. Zatím řešíme, jakým způsobem zajistíme dětem a pedagogům na školách desinfekční pomůcky. Zajištění způsobu vzdělávání bychom nejen rodičům rádi představili co nejdříve, zatím jsme ale skutečně na začátku,“  řekl náměstek primátora pro oblast školství Martin Hanousek.

Město už zvažuje i možnosti otevření mateřských škol. „Již teď víme, že budeme chtít otevírat školky postupně, od kdy a které, to jsme zatím nestanovili. V tomto týdnu budu ve věci jednat i s řediteli a ředitelkami. Každopádně jsme připraveni o otevření školek informovat veřejnost s dostatečným časovým předstihem,“ doplnil Hanousek. Řeší se i to, jak to bude s chodem školních jídelen, aby bylo možné realizovat opatření, kterým by se snížila rizika nákazy. Město provoz plánuje konzultovat s hygieniky.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školství, základní škola, mateřská škola, znovuotevření, Hradec Králové, patření, hygiena, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec se chystá na znovuotevření mateřských a základních škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.