Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kamil Kuča je jediným kandidátem na rektora Univerzity v Hradci

Současný rektor Univerzity Hradce Králové Kamil Kuča (41) je jediným kandidátem na místo rektora univerzity pro nadcházející čtyřleté funkční období. Kuča je v čele univerzity od roku 2016 a funkční období mu letos končí. Volba rektora se uskuteční 11. února na zasedání akademického senátu školy. ČTK to dnes řekl mluvčí univerzity Jakub Novák.

Zájem pokračovat v čele univerzity Kuča poprvé vyjádřil loni v srpnu. "Vše je ještě před námi, nerad bych v reakci nějak předbíhal. Ostatně rozhodne až akademický senát 11. února. Teprve tam se pokusím dokázat všem, že to byla správná volba. Věřím, že můj volební program akademickou obec univerzity zaujme a jsem naplno připraven o něm diskutovat," řekl dnes Kuča ke své kandidatuře.

Za Kuči univerzita v květnu 2017 otevřela novou budovu Přírodovědecké fakulty za 450 milionů korun. Stavba se stala třetím objektem v univerzitním kampusu Na Soutoku naproti areálu hradecké nemocnice. Loni univerzita oznámila, že do oprav svých školních budov a budov kolejí v následujících pěti letech investuje téměř půl miliardy korun.

Před zvolením do čela univerzity v roce 2016 byl Kuča prorektorem pro tvůrčí činnost a vnější vztahy. V únoru před čtyřmi lety byl zvolen ve třetím kole volby, kdy od 30 členů akademického senátu získal 16 hlasů. Jeho protikandidát, proděkan Přírodovědecké fakulty UHK Martin Bílek, dostal 14 hlasů. Oficiálně se Kuča funkce rektora ujal 1. července 2016. V čele univerzity vystřídal Josefa Hynka, který již po dvou funkčních obdobích nemohl znovu kandidovat.

Kuča například v letech 2001 až 2006 působil na Katedře toxikologie Fakulty vojenského zdravotnictví Univerzity obrany v Hradci Králové, v letech 2006 až 2012 přednášel na Katedře chemie Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem. Od roku 2011 stál v čele Centra biomedicínského výzkumu ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové.

Univerzita Hradec Králové vznikla v roce 2000 z Vysoké školy pedagogické. Nyní nabízí studium na čtyřech fakultách, na Fakultě informaticky a managementu, Přírodovědecké fakultě, Filozofické fakultě a Pedagogické fakultě. Na univerzitě studuje asi 6000 studentů, z nichž 500 je ze zahraničí.

Autoři | Foto Facebook/Kamil Kuča

Štítky ČR, školy, vysoké, personální, Hradec Králové, 2.VERZE, FOTO, univerzita, Kamil Kuča, funkční období, Jakub Novák, přírodovědecká fakulta, Martin Bílek, Josef Hynek, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Přírodovědecká fakulta Univerzity Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamil Kuča je jediným kandidátem na rektora Univerzity v Hradci  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.