Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hradci se přes léto bude opravovat čtrnáct základních škol za 42 milionů korun

Radnice stotisícového Hradce Králové opraví o nadcházejících letních prázdninách školy celkem za téměř 42 milionů korun. Stavbaři a řemeslníci budou na školách opravovat střechy, ústřední topení nebo odborné učebny. V některých školách již opravy začaly. Opravy se budou týkat 14 základních škol a dvou základních uměleckých škol.

Stavební práce v polovině června začaly na ZŠ Pouchov, kde je oprava nejdražší. „V ZŠ Pouchov investujeme 8,1 milionu korun do generální opravy varny ve školní kuchyni, dojde také k zateplení střech," uvedla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová (ANO). Téměř osm milionů korun město dá v ZŠ SNP do opravy ústřední topení a do již zahájené rekonstrukce atik a střech.

S předstihem se dělníci pustili i do oprav střech a opravy školního dvora v ZŠ Nový Hradec Králové za 7,6 milionu korun. Rekonstrukce střech se dočkají i budovy základních škol v Bezručově ulici nebo ve Svobodných Dvorech.

V ZŠ Plotiště stavbaři nákladem 5,5 milionu korun upraví učebny fyziky a chemie a postaví bezbariérový vstup a bezbariérové toalety. Škola také získá nové počítačové vybavení, invalidní vozík a schodolez. U této investice město využije dotaci 85 procent z evropského programu ITI.

Hradec a základky

Hradec Králové je zřizovatelem 17 základních škol. Jejich celková kapacita činí 9335 míst.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky základní škola, opravy, hradec, Hradec Králové, oprava, střecha, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci se přes léto bude opravovat čtrnáct základních škol za 42 milionů korun  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.