Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nová naučná stezka na okraji Náchoda přibližuje život v lese

V lesoparku Montace v Náchodě začala fungovat nová naučná stezka Lesní návštěvnický okruh Montace. Nová atrakce za 150 tisíc korun vznikala na přelomu letošní zimy a jara.

„V provozu je teprve týden. Šest tematických stanovišť napříč lesoparkem Montace je zaměřených na ekologii, biologii a lesní pedagogiku. Podle toho dostala název: Hřbitov odpadků, Vzorkovník budek, Hmyzí hotel, Vzorkovník stromů, Tůň pro obojživelníky a Metr dřeva,“ uvedla mluvčí radnice Nina Adlof.

Vybudované objekty v krajině mají nejen informovat, ale i umožnit přímé pozorování popisovaných jevů. Jednotlivá stanoviště jsou zároveň útočišti pro některé zvláště chráněné nebo ochranářsky významné druhy živočichů. Například Hmyzí hotel tvoří jednoduchá dřevěná konstrukce s policemi, ve kterých je vyskládané dřevo z různých druhů stromů a různého stáří. Hned vedle je informační tabule o hmyzu v lesním prostředí.

Další tematicky zaměřená stanoviště budou ještě vybudována. „Díky pozitivním ohlasům prvních návštěvníků lesního okruhu uvažujeme o postupném doplňování a rozšiřování stávajícího okruhu například o interaktivní prvky s orientací na dětské návštěvníky nebo o další doplňky, které by sloužily především aktivním návštěvníkům tohoto místa,“ uvedl jednatel společnosti Lesy města Náchoda Luboš Veverka. Městské lesy se na vzniku naučné stezky podílely.

Autoři | Foto Město Náchod

Štítky stezka. Náchod, Montace, lesopark, naučná stezka, Náchod, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová naučná stezka na okraji Náchoda přibližuje život v lese  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.