Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Hradec Králové ocenil kantorské osobnosti roku, lovil ve školkách i na Střezině

Hradec Králové ani letos nezapomněl ocenit své kantory. V prostorách Petrof Gallery se konalo předávání ocenění Pedagogická osobnost roku. Odborná komise navrhla udělit toto ocenění dvaceti učitelům a učitelkám.

Ocenění byli kantoři z hradeckých základních, základních uměleckých a mateřských škol zřizovaných městem. Mezi oceněné navíc město rozdělilo celkem 200 tisíc korun. „Role učitelek a učitelů na základní a mateřské škole je klíčová pro budování zdravého sebevědomí žáků a jejich zájmu o vzdělávání. Není to snadný úkol a jsem přesvědčená, že se jej naši kantoři a kantorky snaží plnit jak nejlépe dovedou. Včera jsme sice ocenili jen dvacet pedagogických osobností, ale poděkování si zaslouží všichni. Velmi si vážíme jejich práce a budeme se i nadále snažit zajistit jim co největší podporu ze strany města,“ uvádí primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

Ocenění se dočkala mimo jiných Miluše Albertová ze Základní školy Milady Horákové, její kolegyně Sylva Balcarová ze školy Štefcova, škola SNP může být pyšná na Věru Fridrichovou. Mezi oceněnými byla také Lenka Hejnová ze Střeziny. Dostalo se i na pedagogy z mateřských škol, mimo jiných byla oceněna Eva Kotková z Mateřské školy Sluníčko nebo TaŤána Hubálková z Mateřské školy Lužická. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, ocenění, kantor, učitel, vzdělávání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové ocenil kantorské osobnosti roku, lovil ve školkách i na Střezině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.