Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Trutnově a Červeném Kostelci se snaží nalákat budoucí zdravotnické naděje

Nové studenty láká Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola Trutnově a Červeném Kostelci, tuhle sobotu bude v obou školách Den otevřených dveří. Připraveny budou praktické ukázky.

Zájemci budou mít možnost prohlédnout si celou budovu školy. V jednotlivých učebnách budou k dispozici vyučující i žáci naší školy a zodpoví případné dotazy. "Budeme mít připraveny ukázky z praktických předmětů, které se u nás vyučují od vaření, přes masírování po ošetřovatelskou činnost. Každý návštěvník si na vlastní kůži vyzkouší, co taková práce obnáší," řekl Hradecké Drbně ředitel Roman Hásek

Den oteřených dveří se v Trutnově koná tuto sobotu dopoledne od půl deváté do půl dvanácté. V Červeném Kostelci může zájemce přijít také dopoledne od deseti do dvanácti hodin. Pokud by někomu termín nevyhovoval, tak po předchozí telefonické domluvě s vedením školy lze sjednat individuální návštěvu a prohlídku školy i domova mládeže.

Zájem o studium v Trutnově roste, žáků neustále přibývá. "V poslední době nám díky tomu bylo v Trutnově těsno. Teď se nám prostorově uleví. Když část výuky přesuneme do Červeného Kostelce, můžeme například dělit třídy žáků do menších skupin. Bude více prostoru na vysvětlování. V poslední době to nešlo," dodal Hásek.

Stejně jako v Trutnově je v Červeném Kostelci k dispozici čtyřletý maturitní obor praktická sestra, a také dva zcela nové čtyřleté obory, a to masér ve zdravotnictví a nutriční asistent. Do Červeného Kostelce se přesunul také 2. a 3. ročník oboru diplomovaná všeobecná sestra naší Vyšší odborné školy zdravotnické. Ve školním roce 2023/24 chce vedení školy otevřít tříleté zkrácenépomaturitní studium oboru praktická sestra v kombinované (dálkové) formě.

Ohodnoť článek

Foto Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy Trutnov

Štítky Den otevřených dveří, střední zdravotnická škola, Trutnov, Červený Kostelec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově a Červeném Kostelci se snaží nalákat budoucí zdravotnické naděje  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.