Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vybraní učitelé dostanou v Hradci sto tisíc korun, bonus za to, že zůstanou

Hradecké školy potřebují posily do řad učitelů a ty stávající si udržet. Město přispěchalo s finanční motivací ve výši sto tisíc korun. Takové přilepšení dostane sedm vybraných kantorů.

Hradecké základní školy trápí v posledních letech nedostatek učitelů, jedná se především o ty, kteří vyučují předměty jako jsou matematika, fyzika či chemie nebo vyučují na prvním stupni. Na vzniklou situaci město reaguje programem na podporu učitelů. V rámci něj dostane v letošním roce sedm vybraných pedagogů ze základních škol stabilizační příspěvek ve výši sto tisíc korun na osobu.

„Ředitelé našich škol pociťují tento deficit, a to zejména u aprobací jako jsou matematika, fyzika, chemie, informatika nebo angličtina, dostatek učitelů není ani na prvním stupni. Rádi bychom, aby nám stávající kantoři ve školách setrvali, proto těm vybraným poskytneme jednorázový stabilizační příspěvek ve výši sto tisíc korun,“ uvádí primátorka města Hradec Králové Pavlína Springerová.

Stabilizační příspěvek získá sedm kantorů, které nominovala škola. Splňovat musí několik podmínek. Těmi jsou například věk do 33 let, působení na základní škole v rozmezí dvou až pěti let či výuka převážně těchto „kritických“ předmětů. „Všichni tito vybraní učitelé se zároveň školám zavázali, že zde budou vyučovat po dobu dalších pěti let,“ doplňuje primátorka. Výši finančního příspěvku na svém úterním zasedání schválila rada města. Program na podporu začínajících učitelů funguje v Hradci Králové již druhým rokem. V loňském roce například někteří kantoři získali příspěvek na bydlení.

Ohodnoť článek

Foto Shuterrstock

Štítky učitelé, finance, příspěvek, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybraní učitelé dostanou v Hradci sto tisíc korun, bonus za to, že zůstanou  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.