Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přestavba soukromé školy spolku Sion v Hradec Králové vyšla na 80 milionů

Královéhradecké soukromé Sion školy zahájily výuku v přestavěné budově v ulici Kleinerových na Moravském Předměstí. Přestavba původního objektu, včetně vybavení, vyšla zhruba na 80 milionů korun, z toho dotace z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) činila téměř deset milionů korun. Podle ředitele jde ve stotisícovém Hradci Králové o největší školskou investicí za poslední roky. Žáci nastoupili do zmodernizované budovy 1. září.

"Po více než dvou letech stavebních činností a téměř 13 letech příprav otevírají Sion školy novou budovu pro MŠ, ZŠ a DDM v ulici Kleinerových. Budova prošla jak kompletní rekonstrukcí, tak zdvojnásobením plochy," řekl ředitel Sion škol Denis Doksanský.

Nyní pojme všech devět tříd Základní školy Sion J. A. Komenského a nově poskytne odborné učebny, laboratoř, knihovnu, multifunkční sál s jídelnou a další zázemí.

"Vedle ZŠ zde sídlí také MŠ Sion, jejíž prostory prošly též rekonstrukcí a dále Sion školní kuchyně, kde se připravuje přes 200 jídel denně, a Dům dětí a mládeže (DDM), zázemí pro zájmové kroužky. Zcela přebudována byla i zahrada a hřiště v areálu," uvedl Doksanský.

Na dnešní odpoledne je naplánované slavnostní otevření školy a na úterý 6. září představení budovy veřejnosti v rámci Dne otevřených dveří. "Budova Sion škol je aktuálně jednou z nejmodernějších v kraji i ČR," dodal Doksanský.

Zřizovatelem soukromých Sion škol je zapsaný spolek Sion, který nejprve založil v roce 2000 mateřskou školu. Vedle provozování škol se spolek podílí i na dalších aktivitách ve městě, jako jsou například rodinné akce Hradecká drakiáda, Město plné lampionů či Karneval na ledě. Od roku 1997 pořádá také společenskou událost Dny pro Izrael, informuje Sion na webu.

Podle Doksanského v současnosti navštěvuje Sion školy, včetně DDM, zhruba 1700 dětí, z toho okolo tisícovky připadá za zájmové kroužky v sionském Domě dětí a mládeže. Sion školy působí v Hradci Králové na třech místech, kromě nového objektu v ulicích Kleinerových také v ulici Na Kotli v Malšovicích a v Podnikatelském centru v Hradecké ulici, kde funguje sionská střední škola. Sionu patří objekt v ulici Kleinerových a v ulici Na Kotli, v Podnikatelském centru je v nájmu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Sion

Štítky ČR, školy, stavby, Hradec Králové, Sion, Dům dětí a mládeže, Moravské Předměstí, Izrael, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestavba soukromé školy spolku Sion v Hradec Králové vyšla na 80 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.