Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Radnice v Trutnově chystá bezpečnější parkování u školky Kulíšek

Rodiče, kteří vozí děti do Mateřské školy Kulíšek ve Voletinách v Trutnově, řeší každodenní problém s bezpečným parkováním a vyprovázením dětí. Radnice na to zareagovala a přes léto chce zrealizovat řešení. Vznikne menší parkoviště pro pět aut.

Mateřská škola Kulíšek je v přímé blízkosti frekventované silnice vedoucí na Zlatou Olešnici. „Rodiče ráno přijedou, nemají kde zaparkovat, tak své vozidlo nechají na chodníku a u krajnice frekventované vozovky a spěchají odvést děti do školky. Bohužel současné řešení prostoru není vhodné, a tak jsme zpracovali studii, která tento problém vyřeší,“ uvedl v tiskové zprávě trutnovský starosta Michal Rosa.

Město nechá vybudovat přímo před školkou novou zpevněnou plochu, aby tu rodiče mohli své děti bezpečně vypravit. Zaparkovat tu bude moci pět aut.

Cena za parkoviště je odhadnuta na osm set padesát tisíc korun. Konečná částka bude jasná z výsledku výběrového řízení na dodavatele stavby, které město vypíše v příštím týdnu. Radnice by chtěla, aby se stavba zrealizovala ještě v průběhu léta a byla dokončena na konci srpna.

Jedná se o další z několika akcí připravovaných v rámci zvýšení bezpečnosti u školek a škol v Trutnově. V plánu je ještě propojení ulice Tiché a Mládežnické před Základní školou Mládežnická na Zelené Louce.

Ohodnoť článek

Foto Město Trutnov

Štítky Mateřská škola, Kulíšek, Voletiny, bezpečí, parkování, děti, radnice, soutěž, Trutnov, Michal Rosa, Zlatá Olešnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Trutnově chystá bezpečnější parkování u školky Kulíšek  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.