Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Knihovna města Hradce Králové otevřela knížkomat. Jde o první zařízení v kraji

Hradecká knihovna v týdnu uvedla do provozu výdejní box, ve kterém si mohou lidé vyzvednout objednané knihy, audia a hry. Samoobslužný knížkomat je v provozu i mimo pracovní dobu knihovny a je zdarma. Podle dostupných informací se jedná o první zařízení v kraji. V republice ale není hradecká knihovna jediná, která nabízí tuto službu. Už v listopadu loňského roku spustila výdejní box knihovna v Klatovech.

Výdejní box je umístěn u vchodu do hlavní budovy Knihovny města Hradce Králové ve Wonkově ulici. Uvnitř knížkomatu je dvaačtyřicet úložných schránek.

„Jedná se o samoobslužné zařízení, do kterého pracovníci knihovny připraví knihy, noty, CD, DVD a další věci k vypůjčení podle objednávky čtenáře. Vyzvednout si je bude možné kdykoliv," uvedl v tiskové zprávě Petr Vinklář z hradeckého magistrátu.

Zájemci si mohou zapůjčit kromě knih nebo audioknih, také CD a DVD, noty, didaktické pomůcky případně hry. Po vytvoření objednávky v on-line katalogu knihovny je potřeba vyčkat na potvrzovací email nebo sms. U boxu pak stačí načíst čtenářskou kartu a schránka se otevře.

Výdejní box vyšel na téměř tři sta osmdesát tisíc korun bez DPH. Díky grantovému programu Ministerstva kultury knihovna využila tři sta tisíc korun.

Fond Knihovny města Hradce Králové má přes půl milionu položek. Kromě hlavní budovy ve Wonkově ulici je ve městě ještě jedenáct poboček. Knihovna tu působí i jako jedno z hlavních kulturně-vzdělávacích center, kde se pořádají přednášky, besedy nebo výstavy.

Ohodnoť článek

Foto Knihovna města Hradce Králové

Štítky knížkomat, Wonkova ulice, Hradec Králové, knihovna, městská, půjčení, provozní doba, kulturně- vzdělávací centrum, zábava, studium, kniha, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Knihovna města Hradce Králové otevřela knížkomat. Jde o první zařízení v kraji  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.