Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gymnázium ve Vrchlabí jako první veřejná škola v Česku nabízí americkou maturitu

Krkonošské gymnázium a Střední odborná škola ve Vrchlabí se jako první pilotní veřejná škola v Česku stala partnerem mezinárodně uznávané instituce American Academy. Její studenti mají příležitost získat „americkou maturitu“, která jim má otevřít dveře ke studiu v zahraničí.

Studenti ve Vrchlabí mají od letošního školního roku možnost kromě klasického studia absolvovat zároveň i American Academy a v posledním ročníku tak kromě klasického maturitního vysvědčení získat i High School Diploma.

„Jelikož jde o první ročník naší vzájemné spolupráce, kdy se studentům tato možnost nabídla, gymnázium mělo připraveno pro případné zájemce pouze 25 míst,“ uvádí Martin Vlášek, ředitel školy. Program je zpoplatněný, cena studia je 12 500 korun za rok. Hlavním předpokladem studia je vážnější zájem o anglický jazyk a všeobecné vzdělávání. Přihlášené žáky vybrala do programu komise školy a American Academy.

Výuka American Academy bude probíhat online v angličtině a povede ji tým učitelů z různých koutů světa. Studenti musí programu věnovat minimálně tři hodiny týdně, časově bude ale studium flexibilní, do programu se mohou přihlásit například i o víkendu.

Studenty během studia čeká i několik velkých projektů. Jde o takzvané „theme weeks“. Učitelé, koordinátoři a studenti zapojeni v tomto projektu budou třikrát ročně pracovat na celotýdenním projektu. Jde především o on-line konference nebo marketingové kampaně.

„Získání americké maturity otevře gymnazistům dveře na vysoké školy po celém světě a poskytne jim výhodu v profesním uplatněním. Nejen že budou lépe komunikovat v angličtině, ale získají nové zkušenosti, dostanou příležitost soustředit se na svoje silné stránky a zvýší si sebevědomí tím, co dokázali. Je to velká motivace k tomu, aby se nebáli vyrazit do světa,“ řekl náměstek pro oblast školství a sportu Arnošt Štěpánek (Piráti).

Součástí studia American Academy je i poradenství o studiu na zahraničních vysokých školách včetně pomoci s přijímacím řízením a vyřizováním stipendií.  

Ohodnoť článek

Foto Krkonošské gymnázium a SOŠ

Štítky maturita, angličtina, zahraničí, studium, gymnázium, American Academy, Vrchlabí, Česko, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnázium ve Vrchlabí jako první veřejná škola v Česku nabízí americkou maturitu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.