Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Hradec ode dneška otevřel terasy u Bona Publica, od dubna se otevře i dopravní hřiště

Město Hradec Králové dnes otevřelo pro veřejnost jižní terasy Karla Otčenáška v centru města. Místo je přístupné od 7 do 21 hodin. Od dubna se pak chystá také otevření dopravního hřiště v Třebši. Zároveň zůstávají i nadále přístupná dětská hřiště.

„Otčenáškovy terasy, které své jméno získaly teprve v loňském roce, se každoročně otevírají s příchodem jara. Chtěli jsme, a to i s ohledem na mírné zlepšení koronavirové pandemie v Hradci, dopřát veřejnosti zase o něco příjemnější procházku po našem městě. Přístup na terasy je možný ze schodiště Bono Publico nebo z Gočárova schodiště,“ říká Pavel Marek (ANO), náměstek primátora pro oblast správy majetku města. Během včerejšího dne město na terasách nainstalovalo informační cedulky s pokyny. Veřejnost by na těchto místech měla dbát nařízení vlády a opatření ministerstva zdravotnictví. „Možnost návštěvy tohoto místa chceme, stejně jako návštěvy dětských hřišť, ponechat na úsudku občanů a jejich zodpovědnosti,“ doplňuje náměstek Marek.

Vedení města také rozhodlo o otevření dopravního hřiště v Třebši, které provozuje Městská policie Hradec Králové. V provozu by mělo být od 1. dubna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Hradec Králové

Štítky jižní terasy, Bono publico, Hradec Králové, hřiště, terasa, Karel Otčenášek, Třebeš, Pavel Marek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec ode dneška otevřel terasy u Bona Publica, od dubna se otevře i dopravní hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.