Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Smiřic vyroste obří logistické centrum, práci tu najde přes tisíc lidí

Nedaleko nového úseku hradecké dálnice D11 vyroste centrum Panattoni Park Hradec Králové North a South. Maloobchodní řetězec Lidl tu bude mít své logistické centrum. Práci tu dohromady najde přes tisíc lidí.

Jak uvedl zpravodajský web HK City, staviteli a developerovi obřího logistického centra se podařilo přilákat jednoho z největších hráčů z oblasti maloobchodu – společnost Lidl. Logistické centrum vznikne na konci dálnice u Smiřic, na dohled obilného sila.

V jižním areálu Panattoni Parku, kde bude Lidl umístěn, má vzniknout až 900 nových pracovních míst. V menším severním areálu se počítá se zaměstnáním pro 160 lidí.

„Stejně jako je pro českou ekonomiku důležitý každý kilometr nové dálnice, je neméně důležité na tyto prostory navázat adekvátní infrastrukturu pro průmysl a logistiku. Jde o zásadní kroky k tomu, abychom Česko vrátili do mezinárodní soutěže o zahraniční investory. Lokalitu u Smiřic rozšiřujeme s vizí vybudovat u prodlužující se dálnice D11 logistické centrum s kritickou kapacitou pro zásobování celého Královéhradeckého a Pardubického kraje,“ uvedl pro HK City Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Panattoni Park bude přímo napojen na dálnici D11, vznikne u sjezdu na 104. kilometru exitu Smiřice.

Ohodnoť článek

Foto Lidl | Zdroj HK City

Štítky Lidl, logistika, D11, centrum, sklad, práce, Smiřice, dálnice, Dálnice D11, Hradec Králové, Česko, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., Slovensko, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Smiřic vyroste obří logistické centrum, práci tu najde přes tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.