Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Cyklověž BIKETOWER má za sebou milion uschovaných kol

Samoobslužný skladovací systém pro kola zaznamenal v minulých dnech už milion uschovaných kol. Zájem o službu rok od roku roste. V Hradci Králové se ale cyklověž stala předmětem sporů.

Cyklověž BIKETOWER je robot, který funguje jako moderní kolárna. Uvnitř věže je kolo v bezpečí, v suchu, nepráší se na něj a je celou dobu pod dohledem kamer. Společně s kolem si tu cyklisté mohou uschovat i přilbu, dětskou sedačku nebo tašku s nákupem na řídítkách. Služba je k dispozici celý rok 24 hodin denně.

V Hradci Králové je cyklověž před obchodním centrem Futurum. Dříve byla také u vlakového nádraží. Historicky první cyklověž v republice bylo ale nutné odstranit, protože stála částečně na soukromém pozemku. Město se pokoušelo najít jiné místo poblíž vlakového nádraží, to se ale nepodařilo. „Jednali jsme s Českými drahami, jednali jsme s Auparkem, ale prostě jsme se nedohodli. Tyto organizace tam cyklověž nechtějí," uvedl k tomu primátor Alexandr Hrabálek (ODS).  

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky cyklověž, Hradec Králové, kola, České dráhy, ODS, Alexandr Hrabálek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklověž BIKETOWER má za sebou milion uschovaných kol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.