Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj je druhým nejlepším Místem pro život. Prvenství získala Praha

Královéhradeckému kraji udělila porota unikátního srovnávacího průzkumu Místo pro život 2020 druhé místo. Lépe dopadlo už jen hlavní město Praha. Projekt vyhodnocuje životní podmínky v jednotlivých krajích a snaží se upozorňovat na nejlepší regiony v republice. Prvenství získal Královéhradecký kraj loni.

„Královéhradecký kraj nadále zůstává na špičce. K jeho největším přednostem patří dobrá bezpečnostní situace, nízká kriminalita, kvalitní zdravotní péče, dobré podmínky pro trávení volného času a čisté životní prostředí. To, že nás předběhla pouze Praha se svými nesrovnatelnými možnostmi pracovního uplatnění i trávení volného času, je skvělá vizitka pro nás všechny,“ hodnotí výsledky průzkumu radní pro regionální rozvoj Pavel Hečko, který ocenění pro Královéhradecký kraj přebíral.

V anketě její autoři ocenili na Královéhradeckém kraji například dobrý stav zdravotnictví a sociálních služeb, nebo nadprůměrný počet lékařů a lékárníků. Lidé v kraji jsou také méně nemocní.

Kraj je na tom dobře i v oblasti volnočasových aktivit a turismu, ale i s pracovními podmínkami. Subjektivní spokojenost lidí se životem v kraji je dokonce vůbec nejvyšší z celé republiky. Naopak ale kraj nemá moc aktivních obyvatel u voleb a má také nižší úspěšnost studentů u maturit. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Místo pro život 2020, Královéhradecký kraj, ocenění, 2. místo, Praha, Pavel Hečko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj je druhým nejlepším Místem pro život. Prvenství získala Praha  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.