Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Do mateřských škol v Trutnově podali rodiče 271 přihlášek

Zápis k předškolnímu vzdělávání do mateřských škol v Trutnově, se konal v polovině května. K dispozici bylo 307 volných míst. Přihlášek dorazilo 271. Kapacita je i v letošním roce dostačující. Rodiče měli možnost své děti přihlásit opět i do třídy s programem Montessori.

Zápis pro školní rok 2020/21, se uskutečnil ve dnech 4. až 15. května na všech 11 pracovištích Mateřské školy, Trutnov. Kvůli pandemii koronaviru, probíhaly zápisy bez dětí. Rodiče mohli přihlášku poslat do datové schránky školy, e-mailem s elektronickým podpisem, poštou, případně zvolit osobní doručení. V rámci zápisu mateřská škola přijala 271 žádostí.

  • odklad povinné školní docházky - 6 žádostí
  • děti s povinnou předškolní docházkou - 26 žádostí
  • děti čtyřleté - 17 žádostí
  • děti tříleté - 120 žádostí
  • děti dvouleté – 102 žádostí

Letos jsme obdrželi 21 žádostí zákonných zástupců dětí, kteří mají místo trvalého pobytu mimo Trutnov. Většinou jde o rodiny, které tu aktuálně pobývají anebo do Trutnova jezdí za prací,“ vysvětluje Vladimíra Priputenová, ředitelka Mateřské školy, Trutnov.

Vedení školky také obdrželo 3 žádosti od rodičů, kteří chtějí využít možnosti individuálního vzdělávání dítěte doma.

Loni byla na pracovišti MŠ Komenského zřízena třída se vzdělávacím programem Montessori. Přihlásit své dítě k tomuto typu vzdělávání, mohli rodiče i v letošním roce. „O tento alternativní typ vzdělávání projevilo zájem 17 žadatelů, vyhověli jsme však jen 11 z nich, ostatním jsme nabídli vzdělávání v klasické třídě,“ říká ředitelka MŠ.

Na všech 11 pracovištích trutnovské mateřské školy bylo k mání 307 volných míst. Na všechny se tedy dostane. „Čtyřem uchazečům však bylo řízení dočasně pozastaveno a vyzvali jsme je k doložení povinného očkování. Dle zákona o ochraně veřejného zdraví nesmíme děti do 5 let bez očkování přijmout. V opačném případě by nám hrozila pokuta,“ dodává ředitelka MŠ.

Další volná místa ale mateřská škola nemá. Má to jeden důvod. Aby byla naplněna novela vyhlášky o předškolním vzdělávání třídu s dvouletými dětmi  je možné od 1. září 2020 naplnit maximálně do počtu 22 dětí.

V nadcházejícím školním roce tak bude do trutnovské mateřské školy docházet pravděpodobně 920 dětí, a to do 33 běžných tříd (maximální počet 28 dětí na třídu, s dvouletými dětmi maximálně 22 dětí na třídu) a do 4 speciálních tříd (maximální počet 14 dětí na třídu). Speciální třídy budou od září k dispozici na pracovištích MŠ Horská, MŠ V Domcích a MŠ Kryblická.

Ohodnoť článek

Foto trutnov.cz

Štítky , Trutnov, přihlášky, zápis, mateřská škola, pandemie covidu-19, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do mateřských škol v Trutnově podali rodiče 271 přihlášek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.