Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V Hradci Králové zatím požádalo o finanční pomoc 180 podnikatelů. Žádosti město přijímá do konce týdne

Minulý týden spustil magistrát v Hradci Králové další část svého programu Antivirus. Podnikatelé mohou žádat město o finanční podporu do výše 25 tisíc korun. Na radnici zatím dorazilo něco kolem 180 žádostí. Ostatní podnikatelé mají čas do konce tohoto týdne.

„Drobní hradečtí podnikatelé mohou žádat o finanční pomoc do výše až 25 tisíc korun do 12. června,“ připomíná tisková mluvčí Hradce Králové Kateřina Šmídová. Formulář i přesné podmínky pro podání žádosti najdou lidé na stránkách města.

Město celkem vyplatí 10 milionů korun. „Vyplácení částek chce město zahájit během července a srpna, což bude možné až po schválení radou či zastupiteli města,“ dodává mluvčí. Podnikatelé budou moct peníze využít například na mzdy svých zaměstnanců, jejich odbody, na energie nebo platby na nájemné.

Některé žádosti se zamítají rovnou

„Některým žádostem nemůžeme vyhovět, jejich žadatelé nesplňují dané podmínky. Jiní zase zapomínají připojit svůj podpis,“ vysvětluje primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS). Mezi dalšími žádostmi se pak najdou i tací, kteří nemají v Hradci Králové provozovnu ani sídlo firmy.  

Mezi časné nedostatky patří i nepodepsané dokumenty. „Neznamená to však, že žadatel je například kvůli nepodepsání dokumentů automaticky vyřazen, příslušní pracovníci magistrátu vždy přijaté žádosti kontrolují a v případě, že zde některé náležitosti chybí, je žadatel vyzván k jejich doplnění,“ napsala mluvčí Šmídová.

Žádosti o finanční pomoc mohou žadatelé odevzdávat na podatelně magistrátu města nebo je zaslat elektronicky včetně elektronického podpisu. Mohou také využít službu Portál občana, kde se musí registrovat a žádost pak nevyžaduje elektronický podpis.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky pomoc, podnikatel, Hradec Králové, Antivirus, peníze, finance, žádost, termín, podmínky, magistrát, Alexandr Hrabálek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové zatím požádalo o finanční pomoc 180 podnikatelů. Žádosti město přijímá do konce týdne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.