Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Trutnově se krytý bazén neotevře, lidé ale budou moci brzy na zrekonstruované koupaliště

Ode dneška se můžou po celé republice otevírat kryté bazény, sauny, welness centra a další. Trutnovská radnice se rozhodla jinak. Krytý bazén neotevře z ekonomických i personálních důvodů. Lidé se ale můžou těšit na otevření zrekonstruovaného letního koupaliště, na kterém se dokončují poslední práce.

Uzavření sportovišť včetně krytých bazénů, bylo jedno z vládních opatření proti koronaviru. Od března byl proto pro veřejnost uzavřen i krytý plavecký bazén včetně sauny a posilovny v Trutnově. K dnešnímu dni se mohou po rozhodnutí vlády tato zařízení znovu veřejnosti zpřístupnit. Krytý bazén ale zůstane v Trutnově uzavřen. „Dlouho jsme otevření bazénu zvažovali, ale nakonec jsme se rozhodli jej neotevřít. Podmínky, které vláda nastavila pro otevření krytých bazénů jsou pro nás z ekonomického hlediska nepřijatelné a z personální téměř neproveditelné,“ vysvětluje trutnovský starosta Ivan Adamec.

Pro znovu otevření krytého bazénu je potřeba nejméně desetidenní příprava. „Vzhledem k neustálým změnám vládních nařízení jsme do poslední chvíle nevěděli, kdy a za jakých podmínek můžeme otevřít. Nařízení v podobě 5 m2 prostoru na člověka a 2m odstupy, roušky při vstupu do zařízení, desinfekce prostor, chlorování do maximální míry atd., to jsou opatření, která se ve smíšeném provozu, ve kterém jsou sauny, fitness, solárium a plavecké bazény, s daným počtem zaměstnanců nedají aktuálně zvládnout,“ dodává Petr Gaisler, jednatel společnosti MEBYS Trutnov, s. r. o.

Další pohled je po stránce ekonomické. Sezóna krytého bazénu končí na konci měsíce června a jeho návštěvnost je při hezkém počasí minimální. „Trutnováci však nemusí smutnit, veškerou energii budeme věnovat znovuotevření letního koupaliště, jehož rekonstrukce za více než 70 milionů korun finišuje, a věřím, že jej již brzy otevřeme,“ uzavírá trutnovský starosta. Na koupaliště by mohli první návštěvníci zřejmě 20. června. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Trutnov

Štítky koupaliště, krytý bazén, Trutnov, krytý plavecký bazén, sauna, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově se krytý bazén neotevře, lidé ale budou moci brzy na zrekonstruované koupaliště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.