Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Hradec by mohl odkoupit cyklověž u Futura. Město dostalo od majitele nabídku

Cyklověž u hradeckého Futura by mohla patřit městu. Její majitel dal radnici nabídku na odkoupení. Cyklověž vznikla na městském pozemku a lidé do ní mohou zaparkovat kolo už od roku 2015. Rada města rozhodla, že radnice bude s firmou o podmínkách převodu stavby do vlastnictví města jednat. Na konci roku vyprší pětiletá ochranná lhůta na přidělení dotace na cyklověž.

„Cyklověž jsme postavili na základě dohody s magistrátem v roce 2015 s tím, že město potom převezme její provoz. To se ale nestalo. Pětileté dotační období letos končí, proto jsme ji magistrátu nabídli," řekl Čestmír Sajda z firmy Aspira Invest.

Jaké jsou představy o ceně cyklověže město ani firma neuvedly. „Jsme na začátku jednání. Musíme posoudit všechna pro a proti, jaký náklad je potřeba vynaložit při jejím provozu, jakou cenu by majitel cyklověže chtěl po nás zaplatit. Ve hře jsou i další možnosti," řekla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová (ANO). Město tak zvažuje, že si na cenu cyklověže nechá zpracovat znalecký posudek. Poté zváží, jestli bude nabídnutá cena přijatelná.

Pokud by se radnice na převodu do vlastnictví města s majitelem cyklověže domluvila, pravděpodobně by vež své místo nezměnila. Zůstala by zřejmě tam, kde je. Podle Pourové je jednou z možností i to, že by o cyklověž mohl projevit zájem majitel obchodního centra Futurum.

Hradec Králové byl před sedmi lety prvním městem v republice, kde parkovací věž pro kola vyrostla. Zároveň i prvním, kde se jí zbavili. Úplně první cyklověž byla postavena před hotelem Černigov u hlavního nádraží. V loňském roce musela být kvůli plánované demolici hotelu pryč. Na zachování cyklověže se radnice s majitelem věže nedohodla. Podle radnice nebylo možné pro její umístění nalézt u vlakového nádraží jiné vhodné pozemky.

Cyklověží v České republice postupně přibývá. Jen v našem kraji funguje jedna v Trutnově a před otevřením je v Jaroměři v prostorech nového autobusového nádraží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto youtube.com

Štítky cyklověž, Futurum, magistrát, Hradec Králové, nabídka, radnice, Věra Klásková, ANO 2011, Česko, Černihiv

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec by mohl odkoupit cyklověž u Futura. Město dostalo od majitele nabídku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.