Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Celodenní vstupné na Flošnu podraží maximálně o 6 korun. Sezóna začne do června

Letošní vstupné na hradecké letní koupaliště Flošna podraží v průměru o 5,2 procenta. Znamená to maximálně šest korun pro jednotlivé celodenní vstupné. Nový ceník schválila městská rada. Celodenní vstupné pro dospělého, které bude hrazeno hotově nebo městskou kartou, se zvýší o 5 korun na 150 korun. Provoz se bude řídit vládou nařízenými bezpečnostními opatřeními kvůli koronaviru. Sezóna by mohla být zahájena poslední květnový týden.

„Navýšení vstupného je na hranici inflace v rozmezí od jednoho do pěti procent, některé druhy vstupného se nezvýší vůbec, například hodinové a dvouhodinové vstupné," řekla náměstkyně primátora pro majetek Věra Pourová (ANO). Za zvýšením cen je nárůst provozních nákladů.

Návštěvníci, kteří budou platit čipovými hodinkami budou mít ceny vstupného výhodnější. Celodenní vstupné pro dospělého podraží o šest korun na 125 korun. Školáci, studenti a senioři zaplatí při placení v hotovosti z původních 105 rovných 110 korun. Při platbě čipovými hodinkami bude vstupné 85 korun, loni vyšlo na 79 korun. Zlevněné vstupné platí pro všechny kategorie i nadále po 16. hodině.

Loni navštívilo Flošnu 93.000 lidí. Za 9 let fungování navštívilo koupaliště o letních sezónách téměř 950.000 lidí. Letošního miliontého návštěvníka, prý čeká odměna.  

Děti do 120 centimetrů, budou moci i letos na Flošnu zdarma. Měnit se nebude ani hodinové a dvouhodinové vstupné, které se dá platit jen čipovými hodinkami. Rodiny o minimálně dvou dospělých a jednom platícím dítěti, budou mít na vstupném slevu deset procent. Parkování před areálem koupaliště je zdarma.

Na koupališti budou i letos k dispozici tři vyhřívané bazény, čtyři tobogány s línou řekou a adrenalinovou skluzavkou. Návštěvníci se mohou těšit i na novinku. Tou jsou plavecké dráhy v 50 metrovém plaveckém bazéně  s patentovaným průtokem vody. Zabraňuje turbulenci a napomáhá rozptýlení vln po celé jejich délce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradeckralove.org

Štítky koupaliště, Flošna, Hradec Králové, sezóna, zdražení, hodinky, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celodenní vstupné na Flošnu podraží maximálně o 6 korun. Sezóna začne do června  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.