Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stříbrňák v Hradci Králové je připraven na sezónu. Opraveno je několik chatek a nová je i restaurace

Městský kemp Stříbrný rybník na okraji Hradce Králové, otevře své brány v další vlně rozvolňování mimořádných opatření. Tedy 25. května. I když už jsou prázdninové termíny v chatkách obsazené, oddálení sezóny kvůli koronaviru, způsobilo kempu ztráty za milion korun.

Kemp prošel modernizací a návštěvníci v něm najdou nové zázemí. Opravené chatky, stálé safari-stany, místa na stanové louce i spousty nových atrakcí. "Areál je přístupný už teď, ale do míst, kde se ještě pracuje, se nesmí. Funguje zahrádka opravené restaurace," řekl ředitel společnosti Městské lesy Hradec Králové Milan Zerzán. Městské lesy jsou správci kempu.

Do kempu se nově vejde kapacitně až 3000 lidí. Podle Zerzána se letos začíná psát nová historie kempu. Opravené chatky nabídnou 160 míst, ve stanech 70 a v karavanových stáních je okolo stovky míst. „Jak to bude s využitím stanových ploch, nevíme. Nikdo neřekl, jestli kempy budou moci využívat svoji kapacitu," řekl Zerzán.

Městské lesy, které jsou od 1. ledna novým správcem areálu, začali modernizaci zanedbaného kempu v zimě. Areál, který patří městu, chtějí změnit v rekreační centrum napojené na hradecké lesy. V letošním roce se investuje do modernizace areálu kolem devíti milionů. Zatím se využilo jen šest. „ Areál má ohromný potenciál a chceme toho využít," řekl Zerzán.

Opravou už prošla většina z 15 chatek, také restaurace, stavbaři postavili centrální sociální zařízení, po kempu rozvedli nové sítě elektřiny, wifi, vybudovali kamerový systém a prořezali i zeleň na poloostrově.

V areálu bude i spousta atrakcí na vodě, na souši i v lese. K dispozici budou vodní šlapadla, laser game nebo minigolf. Na poloostrově vyrostla také Gladiátor aréna, trať pro adrenalinové sporty.

Areál, má rozlohu přibližně 13 hektarů. Zhruba polovinu z toho zabírá vodní plocha. Součástí je také kemp a zalesněný poloostrov. Ještě v letošním roce chtějí stavbaři na poloostrově stihnout rozvést nové inženýrské sítě do deseti plánovaných chatek. Ty budou postaveny příští rok nad vodou na břehu rybníka. Nové chatky vyjdou i s vybavením na dalších asi deset milionů korun. V příštím roce má začít sloužit rekreantům i několik nových mobilhomů.  Tím se kapacita zvýší v rekreačních objektech o dalších sto míst.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kempstribrnyrybnik.cz

Štítky Stříbrný rybník, modernizace, Městské lesy, kapacita, Hradec Králové, restaurace, les, Městské lesy Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stříbrňák v Hradci Králové je připraven na sezónu. Opraveno je několik chatek a nová je i restaurace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.