Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V africké Rwandě uhynul nosorožec Manny, který se narodil v Dvorské ZOO

Jeden z pěti nosorožců, kteří byli navráceni loni v červnu do národního parku Akagera, uhynul. Šlo o Mannyho, staršího ze dvou samců, který se narodil v Safari Parku ve Dvoře Králové. Na místě bylo vyloučeno, že by byl upytlačen.

Manny uhynul 10. února letošního roku. Teprve teď to ale oznámila Evropská asociace zoologických zahrad a akvárií (EAZA) a  rwandská vláda a organizace African Parks. Na vině byla zřejmě porucha trávicího ústrojí. Přesná příčina ale ještě nebyla stanovena. Přinesou ji až výsledky laboratorních testů. Kvůli globálním omezením v důsledku pandemie onemocnění Covid-19 je nepravděpodobné, že by mohly být známy v dohledné době.

Manny byl pod neustálým dohledem specializovaných stopařů a na podporu aklimatizace v parku dostával příkrm. Poté, co se jeho stav náhle zhoršil , bylo vše konzultováno s veterináři. Samec ale uhynul dřív než mohli veterináři zasáhnout.  Ostatní čtyři nosorožci jsou nadále monitorováni a podle odborníků v parku jsou v pořádku.

I přes úhyn Mannyho, zůstává skupina nosorožců převezená z Evropy důležitým příspěvkem k založení udržitelné a zabezpečené populace nosorožců v národním parku Akagera ve Rwandě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto safaripark.cz

Štítky Manny, nosorožec, Safari Park Dvůr Králové nad Labem, uhynul, Rwanda, Akagera, Národní park Akagera, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, European Association of Zoos and Aquaria, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V africké Rwandě uhynul nosorožec Manny, který se narodil v Dvorské ZOO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.