Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Velký pátek je sice svátek, ale obchody budou otevřené. Stejně tomu bude i na Velikonoce

Od roku 2016 se Česká republika přidala k zemím, které uznávají Velký pátek jako státní svátek. Místo tří dnů svátečního volna tak máme dny čtyři. Pátek ale nespadá pod svátky, ve kterých musí mít obchody s plochou větší, než 200 metrů čtverečních, ze zákona zavřeno. Tam spadá až pondělí Velikonoční. V době nouzového stavu,to ale o pondělku neplatí.

Zítra, stejně tak jako o Velikonočním pondělí, si budeme moci jít do obchodů bez problému nakoupit. Budou otevřené. Dnes totiž vláda prodloužila nouzový stav do konce dubna a na Velikonoční pondělí, tak budou moci být otevřené i prodejny s plochou nad 200 metrů čtverečních. Platit ale budou opatření vlády a ministerstva zdravotnictví týkající se zákazu maloobchodního prodeje. Výjimka se  tak vztahuje na potravinářské řetězce. Právě ty, by za běžných okolností musely mít podle zákona o prodejní době zavřeno.

I když to nouzový stav umožňuje, většina velkých obchodů bude mít na Velikonoční pondělí zavřeno. Chtějí dopřát svým zaměstnancům odpočinek.

Pokud se tedy budete chtít v pondělí vydat na nákup, raději si dopředu zjistěte, zda bude mít váš obchod otevřeno, abyste nemuseli absolvovat zbytečnou cestu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Velký pátek, Velikonoční pondělí, nouzový stav, otevřeno, obchody, obchod, Velikonoce, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velký pátek je sice svátek, ale obchody budou otevřené. Stejně tomu bude i na Velikonoce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.