Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji zůstala v březnu na 2,5 procentech. V dubnu se do čísel začne promítat současné propouštění

Únor i březen, byly z pohledu nezaměstnanosti v Královéhradeckém kraji na stejné úrovni. Číslo zůstalo na 2,5 procentech. Bez práce bylo v březnu 9466 lidí. Volných míst téměř 14 tisíc.

V Královéhradeckém kraji v březnu stagnovala nezaměstnanost na Jičínsku, Náchodsku, Rychnovsku a Trutnovsku. Naopak se nepatrně snížila na Hradecku.

Co bylo ale v předešlých dvou měsících, se teď změní. Úřadům práce, se začínají hlásit lidé, kteří pracují v pohostinství, ve službách cestovního ruchu  a dalších oborů, které postihlo uzavření provozoven po vládních nařízeních, kvůli nákaze koronavirem. 

O zařazení do evidence úřadu práce bude pmožné zažádat poštou,nebo elektronicky

Nezaměstnaní se pravděpodobně budou moci hlásit do evidence uchazečů o zaměstnání i na dálku. Znamenalo by to, že by nemuseli na úřad práce osobně. Stačilo by zažádat o zařazení do evidence poštou nebo elektronicky. Žádost navíc nebudou muset posílat úřadu příslušnému výhradně jejich trvalému bydlišti. Bude možné se obracet na i úřad práce v místě jejich skutečného bydliště. 

Předlohu včera schválila zrychleně ve stavu legislativní nouze Sněmovna. Projednat ji ještě musí Senát a podepsat prezident Miloš Zeman.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky nezaměstnanost, Královéhradecký kraj, koronavir, Úřad práce České republiky, Miloš Zeman, okres Trutnov, okres Náchod, okres Rychnov nad Kněžnou, okres Jičín, Poslanecká sněmovna ČR, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji zůstala v březnu na 2,5 procentech. V dubnu se do čísel začne promítat současné propouštění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.