Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřela česká zpěvačka Eva Pilarová. Bylo ji 80 let

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 80 let populární česká zpěvačka Eva Pilarová. Věnovala se i jazzu, nejslavnější éru ale zažila v 60. letech na půdě Semaforu. Poslední rozloučení kvůli koronaviru nebude.

Informaci o jejím úmrtí potvrdil zpěvaččin manžel Jan Kolomazník. "Vzhledem k opatřením souvisejícím s vyhlášením nouzového stavu nebude možné uskutečnit poslední rozloučení," řekl Kolomazník s odkazem na opatření vlády kvůli pandemii nového typu koronaviru.

Zpěvačka s výjimečně velkým hlasovým rozsahem a dokonalým frázováním proslula hity jako Rekviem, Hrom aby do tě, lásko, Noc a den, Oliver Twist či Láska nebeská. Nejslavnější éru zažila v 60. letech s divadlem Semafor, kdy byla téměř stejně populární jako Karel Gott, s nímž zazářila s duetem Je nebezpečné dotýkat se hvězd v muzikálu Kdyby tisíc klarinetů. Další slavné duety nazpívala s Valdemarem Matuškou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Eva Pilarová, zpěvačka, 80, zemřela, Divadlo Semafor, Jan Kolomazník, Oliver Twist, Karel Gott, Waldemar Matuška, Láska nebeská, Kdyby tisíc klarinetů, COVID-19, pohřeb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela česká zpěvačka Eva Pilarová. Bylo ji 80 let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.