Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Město je zase o krok blíž k propojení obchodních zón u Březhradu. Vykoupí pozemky

Propojení obchodních zón v Březhradě má za sebou další důležitý krok. Magistrát Hradce Králové vykoupí pozemky, které potřebuje k prodloužení stezky pro pěší a cyklisty a vybudování přechodu. Zaplatí za ně dva miliony korun.

Výkup těchto pozemků řešilo vedení města pět let. „Díky pozemku u kruhového objezdu u Tesca se může pracovat na propojení obchodní zóny u Tesca s městskou částí Březhrad, které výrazně zkrátí i linky MHD,“ řekla náměstkyně primátora Věra Pourová.

Propojení bude začínat na kruhovém objezdu za nájezdem z rychlostní silnice. „Dále jsme se dohodli na odkoupení pozemku u sportovního hřiště hned vedle parkoviště. Zde nyní končí stezka, která se v budoucnu protáhne až do další obchodní zóny,“ doplňuje Pourová. Stavba a výkup pozemků tak umožní kompletně dokončit cyklostezku.

Výkup pozemků o celkové rozloze 1532 metrů čtverečních včera schválila rada města. V průběhu tří týdnů by mělo dojít k podpisu smlouvy s prodejcem.

Ohodnoť článek

Foto Olomoucká Drbna

Štítky Březhrad, hradec Králové, obchodní zóny, stezka, přechod, Tesco, pozemek, Magistrát města Hradec Králové, Věra Klásková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město je zase o krok blíž k propojení obchodních zón u Březhradu. Vykoupí pozemky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.