Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Klicperovo divadlo uvedlo premiéru hry Až spáč procitne

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dnes ve Studiu Beseda uvedlo hru Až spáč procitne. Je to třetí premiéra současné divadelní sezony 2019/2020. ČTK to dnes sdělili zástupci divadla. Jedná se o upravenou verzi původně odložené říjnové premiéry hry Spáč, ke které divadlo nemá schválená autorská práva.

"Proto jsme zvolili variantu, kde autorská práva potřebovat nebudeme. Scéna a kostýmy zůstaly stejné. Hrajeme verzi podle knihy, nikoli podle filmu," řekl dnes mluvčí divadla Martin Sedláček.

Dnes uvedená inscenace nevychází z filmu Woodyho Allena Spáč, ale z knihy Až spáč procitne anglického spisovatele Herberta George Wellse. "Dramaturg Martin Satoranský spolu s režisérem Adamem Skalou připravili nový text Až spáč procitne, který postavami a dějem vychází z knižní předlohy, na níž stavěl Allenův film," uvedli zástupci divadla.

Až spáč procitne je román spisovatele a vizionáře Herberta George Wellse z roku 1910. Pojednává o dystopické technokratické společnosti, která se řídí jednoduchým pravidlem: Vlastnit, nebo být vlastněn. Podle divadla původní autorská adaptace na pomezí sci-fi a grotesky ukazuje vizi budoucnosti až nebezpečně blízkou naší realitě.

Klicperovo divadlo má v plánu současné divadelní sezony sedm premiér. Další premiéra je naplánovaná na 29. února, bude to adaptace románu Velký Gatsby od Francise Scotta Fitzgeralda v režii Adama Svozila a Kristýny Kosové.

Autoři | Foto wikipedia.org

Štítky ČR, divadlo, premiéra, Klicperovo, Hradec Králové, Klicperovo divadlo, film, Woody Allen, Herbert George Wells, Martin Sedláček, Adam Skala, Francis Scott Fitzgerald, autorské právo, Velký Gatsby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klicperovo divadlo uvedlo premiéru hry Až spáč procitne  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.