Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Královéhradeckém kraji třídí odpad opět nejlépe Malá Úpa

Odpady v Královéhradeckém kraji nejlépe sbírá a třídí krkonošská Malá Úpa. Obec, která má asi 140 obyvatel, zvítězila ve 12. ročníku krajské soutěže Čistá obec 2017 a obhájila prvenství z let 2013 až 2016. Malá Úpa zvítězila i v kategorii obcí do 300 obyvatel. Mezi obcemi a městy do 2000 obyvatel získal první místo Černý Důl na Trutnovsku, v kategorii měst nad 2000 obyvatel vyhrál Červený Kostelec na Náchodsku.

Soutěže, v níž se hodnotí výtěžnost a efektivita sběru jednotlivých odpadů, se v kraji zúčastnilo přes 400 obcí a měst, která jsou zapojena v systému zpětného sběru odpadů Ekokom. Kritérii hodnocení jsou i sběr nebezpečných odpadů, bioodpadů a zapojení do systémů zpětného odběru vysloužilých elektrospotřebičů.

Na předních místech se v jednotlivých kategoriích umístily především horské obce, a to Říčky a Bartošovice v Orlických horách, Pec pod Sněžkou a Špindlerův Mlýn. „Jsme turistická oblast, především v zimní sezoně je tu hodně lidí a tedy i hodně odpadů. Naši obec už máme plnou nádob na tříděný odpad, přesto v zimě někdy nestačí. Máme pak více práce s uklízením kolem sběrných míst. S tříděním nám pomáhají také zdejší podnikatelé, především hoteliéři,“ uvedl starosta Černého Dolu Zdeněk Kraus.

Autoři | Foto absolventi.gymcheb.cz

Štítky odpad, třídění odpadu, Malá Úpa, popelnice, Královéhradecký kraj, Černý Důl, okres Trutnov, okres Náchod, Červený Kostelec, Zdeněk Kraus, Říčky, Bartošovice v Orlických horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Královéhradeckém kraji třídí odpad opět nejlépe Malá Úpa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.