Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strojírny Ammann zvedly tržby na 2,5 miliardy

Výrobce silničních a zeminových válců Ammann Czech Republic z Nového Města nad Metují loni zvýšil tržby o devět procent na 2,52 miliardy korun. Růst podnik zaznamenal pátý rok po sobě. Hospodaření firmy loni skončilo ztrátou 47 milionů korun po ztrátě 70 milionů v roce 2017. Počet zaměstnanců firma loni zvýšila o šest procent na 637 lidí. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti za loňský rok.

Podnik, dříve známý jako Stavostroj, je součástí švýcarské skupiny Ammann, a to od roku 2005. V Královéhradeckém kraji společnost patří výší tržeb a počtem zaměstnanců mezi největší strojírenské firmy.

Loňskými tržbami novoměstské strojírny překonaly dosud rekordní obrat 2,4 miliardy korun z roku 2007. Pak se firmě kvůli světové hospodářské krizi odbyt propadl až na 834 milionů korun v roce 2009. Od roku 2010 jdou prodeje s výjimkou roku 2013 opět vzhůru. "Převážná část výnosů je soustředěna na deset hlavních zákazníků v oboru prodeje stavebních a silničních hutnicích strojů," uvedla společnost.

Chod firmy významně finančně podporuje mateřská skupina Ammann, která financování své české dcery plně převzala v krizovém roce 2009. Ke konci loňského roku od ní měla novoměstská firma půjčeno 1,15 miliardy korun.

Švýcarská skupina Ammann je předním světovým producentem výroben asfaltových směsí, betonárek, hutnicích a dalších strojů se zaměřením na výstavbu silnic a dopravní infrastruktury. Má devět výrobních závodů v sedmi zemích a zaměstnává asi 3000 lidí. Působí ve více než 100 zemích světa.

 

 

Autoři | Foto Ammann

Štítky ČR, stroje, firmy, Ammann Czech Republic, TABULKA, Česko, Nové Město nad Metují, Velká hospodářská krize, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strojírny Ammann zvedly tržby na 2,5 miliardy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.