Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Hradci vznikne domov pro handicapované za 120 milionů

V Hradci by mělo vzniknout zařízení pro dočasné umístění zdravotně handicapovaných za 120 milionů korun. Objekt s kapacitou až 35 lůžek je naplánován v Honkově ulici na Pražském Předměstí. Rozhodli o tom dnes zastupitelé města.

Město by chtělo vybrat v soutěži stavební firmu ještě letos, v roce 2020 začít stavět, aby bylo v roce 2021 hotovo. V nové budově najdou na maximálně tříměsíční dobu pomoc lidé se sníženou soběstačností z důvodu věku či nemoci.

Podle vedení města vznikne zázemí tzv. odlehčovací služby. "Chceme podpořit rodiny, které se starají o své blízké. Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Jde v podstatě o zařízení, které představuje čtyřiadvacetihodinovou pobytovou službu na přechodné období," uvedl náměstek primátora pro životní prostředí Martin Hanousek. Podle něj město se bude snažit získat na výstavbu dotaci.

Objekt bude bezbariérový a uzpůsoben také pro umístění trvale ležících klientů. Město připravuje výstavbu několik let. Podobné zařízení funguje v Hradci Králové v nevyhovujících prostorech s menší kapacitou v panelovém domě v Jungmannově ulici.

 

Autoři

Štítky ČR, správa, sociální, stavby, Hradec Králové, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci vznikne domov pro handicapované za 120 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.