Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Petrof zvedl tržby na 285 miliónů. Výrazně se zvýšil i počet zaměstanců

, aktualizováno 19. srpna 2019, 11:52

Rodinná společnost Petrof Hradec Králové, která je předním evropským výrobcem pian a klavírů, loni vykázala nejvyšší tržby za posledních deset let. Prodej zvedla o 12 procent na 285 milionů korun a růstu dosáhla pátý rok po sobě. Zisk firma loni zopakovala na úrovni 12,5 milionu korun. "Výroba pianin a klavírů v provozech Petrof běžela na plné obrátky," uvedla ve výroční zprávě prezidentka Petrofu Zuzana Ceralová Petrofová. Letos si firma připomíná 155 let od založení v roce 1864.

Z exportu loni firma Petrof získala téměř 90 procent tržeb. Pianina a klavíry podnik vyváží do více než 65 zemí celého světa. Hlavní část produkce dodává na východní trhy, kde je nejdůležitějším odbytištěm Čína. Prodeje nástrojů v Česku Petrof loni zvýšil o 55 procent na 19,5 milionu korun.

S růstem výroby, prodeje a dalších aktivit společnost ke konci roku 2018 zvýšila počet zaměstnanců o 22 procent z 219 na 267 lidí. Významným dílem se na nárůstu zaměstnanců podílely nové aktivity související s projektem reprezentativního obchodního a kulturního centra Petrof Gallery. Centrum v hodnotě 60 milionů korun podnik otevřel v závěru roku 2017 na okraji výrobního areálu v Hradci Králové. Jeho součástí jsou prodejní salon, hudební kavárna a víceúčelová hala pro 500 lidí pro pořádání koncertů, konferencí či společenských setkání.

Loni se v Petrof Gallery uskutečnilo přes 200 kulturních, společenských a vzdělávacích akcí. "Po našem vzoru začínají budovat podobné reprezentativní a vícefunkční prostory někteří z našich obchodních partnerů ve světě," uvedla Ceralová Petrofová, která je představitelkou páté generace rodiny Petrofů. V červnu byla Petrof Gallery otevřena v Číně ve městě Si-an, které je známé nálezem slavné terakotové armády.

Autoři | Foto Michal Kobrle

Štítky ČR, dřevo, hudba, Petrof, TABULKA, FOTO, klavír, Hradec Králové, Čína, Česko, Si-an

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petrof zvedl tržby na 285 miliónů. Výrazně se zvýšil i počet zaměstanců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.