Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při koupání na Hradecku utonulo tříleté dítě. Svědkové a záchranáři ho přivedli zpět k životu

Dramatická událost se stala ve středu po 19. hodině na břehu jedné z pískoven na Královéhradecku. Pod hladinou totiž zmizelo tříleté dítě. Krátce ho svědkové našli ve vodě bez známek života a okamžitě ho začali podle telefonických rad operátorů tísňové linky. resuscitovat.

Na místo mezitím vyrazil vrtulník. Zároveň na místo dorazil také nebližší first responder, aktivovaný prostřednictvím mobilní aplikace. Ten spolu s laiky prováděl srdeční masáž až do příletu vrtulníku a příjezdu sanitky.

„Zdravotníci okamžitě převzali malého pacienta do své péče a po několika minutách rozšířené resuscitace se jim povedlo obnovit jeho spontánní srdeční aktivitu," sdělil dobrou zprávu mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Po poskytnutí veškeré péče, během které záchranáři stabilizovali základní životní funkce, dítě ve vážném stavu letecky transportovali do královéhradecké nemocnice.

„Za úspěšnou resuscitací stojí souhra hned několika faktorů – kvalitně prováděná laická první pomoc na základě telefonických rad operátorů linky 155, podpořená rychlým příjezdem vyškoleného first respondera a účinný zásah profesionálních posádek ZZS," uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto ilustrační foto, ZZS JMK

Štítky dítě, záchrana, pískovna, záchranáři, zzs, oživení, Královéhradecký kraj, Ivo Novák

Při koupání na Hradecku utonulo tříleté dítě. Svědkové a záchranáři ho přivedli zpět k životu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.