Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Kam na koupačku? Voda je dobrá ve Stříbrném rybníku i Wake parku

V Královéhradeckém kraji je voda ve sledovaných přírodních a umělých koupalištích podle rozborů vhodná ke koupání. Hygienici mají tento týden k dispozici výsledky rozborů vody ze dvou královéhradeckých přírodních koupališť Stříbrný rybník a Wake park v části Plačice a také z Dolců u Trutnova, z přírodního koupaliště Vrchlabí - Vejsplachy a Mladé Buky - Sejfy.

Odběry byly provedeny 17. června. „Voda je zde vhodná ke koupání," sdělila mluvčí hradecké krajské hygienické stanice Veronika Krejčí.

Umělá koupaliště jsou v pořádku

V umělých koupalištích většinou bývá voda po celou sezonu v pořádku. Kvalita vody ke koupání se zhoršuje během sezony zpravidla v přírodních koupalištích. „Všechna umělá koupaliště v Královéhradeckém kraji, která již zahájila svůj provoz, mají vodu ke koupání vyhovující," uvedla Krejčí.

Voda v přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji byla podle odebraných vzorků v pořádku také minulý týden. Pouze v Oborském rybníku u Jinolic na Jičínsku a v nádrži Rozkoš u obce Velká Jesenice u České Skalice na Náchodsku byla horší průhlednost vody pod jeden metr. Na těchto místech byly odebrány vzorky vody 10. června.

Pětatřicet monitorovaných koupališť

V Královéhradeckém kraji je letos monitorovaných 35 koupališť z toho 20 umělých, zbytek jsou přírodní.

Hygienici upozorňují na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách. Na ostatních není kvalita vody monitorována, a koupání je tam tak na vlastní nebezpečí.

Autoři | Foto Stříbrný rybník

Štítky koupaliště, Královéhradecký kraj, koupání, léto, hygiena, voda, rybník, Wake, Trutnov, Vrchlabí, Mladé Buky, Plačice, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na koupačku? Voda je dobrá ve Stříbrném rybníku i Wake parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.