Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

FOTO: Služebně nejstarší profesionální hasič náchodského okresu odsloužil poslední směnu

V neděli 30. prosince loňského roku v 7 hodin ráno odsloužil svou poslední směnu na hasičské stanici Broumov nadpraporčík Jiří Kolář. Profesionálním hasičem byl dlouhých 37 let. Ke sboru nastoupil v roce 1981, tehdy ještě k veřejnému požárnímu útvaru.

Jiří Kolář začínal na pozici výjezdového hasiče a časem se přes technika strojní služby vypracoval až na velitele družstva. Během let zažil mnohé. Např. výstavbu hasičské stanice Broumov v ulici Pivovarská, přestěhování stanice do ulice Soukenická, ale především pomáhal při velkém množství mimořádných událostí a absolvoval nespočet zásahů. 

„Za účast při mezinárodní pomoci, kdy Francii zasáhly v roce 2002 silné povodně, byl Jiří Kolář dokonce vyznamenán. Zároveň byl řadu let členem JSDH Broumov,“ uvedli broumovští hasiči.

Rozloučit se a vzdát hold tomuto mohykánovi přišli současní i bývalí kolegové ze stanice Broumov a Náchod. Pomyslného vyřazení ze služby se ujal ředitel územního odboru Náchod plk. David Pouč a velitel stanice Broumov npor. Lukáš Plachta.

Autoři | Zdroj Hasiči Broumov

Štítky HZS, SDH, hasiči, Jiří Kolář, Broumov, Francie, Náchod, hasič

FOTO: Služebně nejstarší profesionální hasič náchodského okresu odsloužil poslední směnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.