Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Domácí péče Včelka loni provedla více než milion ošetření pacientů. Péče v domácím prostředí se stává důležitým trendem ve zdravotnictví

PR článek

Domácí péče Včelka, která je součástí zdravotnické skupiny EUC, loni provedla více než jeden milion zdravotních výkonů v rámci téměř 600 tisíc návštěv u pacientů. Přes 85 procent ošetřených tvoří pacienti starší 65 let, výjimkou nejsou ale ani lidé v produktivním věku nebo mládež a děti. Koncept domácí péče je důležitým trendem, který v Česku i v zahraničí získává relevanci především vlivem stárnutí populace, ale i požadavků na komfortnější specializovanou péči.

Loni se začlenila domácí péče Včelka do zdravotnické skupiny EUC, v rámci, které začala plně využívat kompletní ekosystém zdravotní péče. Ten zahrnuje nejen odborné služby lékařů, ambulantních specialistů a dalšího zdravotnického personálu, ale i laboratoří nebo lékáren. Zároveň si ale zachovala svůj lidský empatický přístup ke klientům. Stejně jako skupina EUC pokrývá Včelka velkou část republiky a její služby jsou dosažitelné plošně – 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

„Zázemí největší české soukromé sítě zdravotnických zařízení dává Včelce možnost plně se soustředit na svou hlavní činnost, tedy poskytování kvalitní a profesionální domácí péče. Podařilo se nám najít synergie, ze kterých profituje především pacient. Příkladem jsou naše laboratoře a lékárny. V přípravě je také oblast hojení ran, ve které jsme odborně velmi silní a po republice máme hned několik specializovaných center. Pro Včelku vytváříme zázemí nejen odborné, ale současně i ekonomické,” říká generální ředitel zdravotnické skupiny EUC MUDr. Michal Bednář, MBA.

Přínos pro pacienta, úleva pro zdravotnictví

Domácí péče je jedním z hlavních směrů, kterým by se v rámci zachování udržitelnosti zdravotního a sociálního systému měla Česká republika ubírat. V souvislosti se stárnutím populace totiž mimo jiné roste počet chronicky nemocných, pro které přestává stačit kapacita lůžek v pobytových zařízeních sociálních služeb.

Péči v domácím prostředí poskytuje vysoce kvalifikovaný personál a s využitím moderních přístupů a metod může být domácí péče plnohodnotnou alternativou k pobytu v nemocnicích, pobytových sociálních službách, či jiných institucionálních zařízeních. Domácí péče je navíc levnější a méně riziková z pohledu infekcí, které se v pobytových zařízeních rychleji šíří.

V případě, že domácí péči indikuje ošetřující lékař, tedy praktický lékař, specialista, či odborník v nemocnici při propuštění, je hrazena zdravotní pojišťovnou. Nespornou výhodou je, že sestřička se při návštěvě soustředí pouze na jednoho pacienta a může péči o něj věnovat veškerou svou pozornost.

„Domácí péči nevyužívají pouze senioři, ale také například onkologičtí pacienti, lidé po operacích, v rekonvalescenci a podobně. Spektrum je pestré a záleží na rozhodnutí ošetřujícího lékaře. Stále větší důraz je kladen rovněž na erudici sester. Jejich celoživotní vzdělávání a profesní růst proto vnímáme jako prioritu, kterou aktivně podporujeme, a to nejen formou investic. Chceme, aby u nás zaměstnanci byli spokojení po materiální, ale i psychické stránce,” dodává jednatelka Včelky Mgr. Jana Thomas Cílková.

Domácí zdravotní péče je poskytována všem bez rozdílu věku, od novorozenců po pacienty v terminálním stádiu života. Vykonává ji kvalifikovaná všeobecná sestra, která dochází k pacientovi domů a provádí pouze zdravotní výkony dle indikace lékaře. Péče zahrnuje mimo jiné převazy ran, cévkování, ošetření stomií, aplikaci infuzní terapie, údržbu permanentních katetrů a odběry krve. Velkou část péče tvoří také ošetřovatelská rehabilitace, například po cévních mozkových příhodách, úrazech nebo operacích.

Kvalitní péče dostupná všem

Včelka disponuje vysoce kvalifikovaným personálem a moderním přístrojovým vybavením, což umožňuje zajistit zdravotní péči v té nejvyšší kvalitě a potřebném rozsahu a frekvenci. Poskytuje základní, ale současně i vysoce specializovanou zdravotní péči, a to například i klientům, kteří jsou závislí na plicním ventilátoru. Domácí umělá plicní ventilace tak pacientům umožňuje vést plnohodnotný život v prostředí domova. Důležitou součástí poskytovaných služeb je i paliativní péče nebo domácí hemodialýza.

Včelka působí v 43 okresech po celé ČR. Jejím cílem je umožnit každému, kdo je odkázán z jakéhokoli důvodu na péči druhé osoby, zůstat co nejdéle v domácím prostředí, kde se pacienti zotavují mnohem rychleji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto EUC

Štítky domácí péče Včelka, zdravotnická skupina EUC, EUC, péče v domácím prostředí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí péče Včelka loni provedla více než milion ošetření pacientů. Péče v domácím prostředí se stává důležitým trendem ve zdravotnictví  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.