Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hořice mají vypracovaný rozpočet. Na konci roku 2024 by mělo město zůstat v plusu

Radnice v Hořicích sestavila rozpočet na rok 2024. Vedení města předpokládá, že v následujících měsících do městské kasy přiteče 388 milionů korun. Zároveň počítá s tím, že 378,2 milionu zastupitelstvo utratí. Pokud by tomu tak skutečně bylo, město skončí v plusu.

„Město hospodaří s relativně velkou sumou finančních prostředků, nicméně je velmi důležité si uvědomit, že letošní rok 2024 je dosti abnormální, zejména tím, jak velké investiční akce má město před sebou,“ uvedl v tiskové zprávě starosta města Martin Pour. Zároveň dodal, že velké investiční akce si město může dovolit zejména kvůli získaným dotacím.  

Město počítá, že se výdaje vyšplhají na bezmála 379 milionů korun. 49 procent těchto peněz má jít na provoz organizačních složek města, městského úřadu nebo například příspěvkovým organizacím. Ty spravují například chodníky, komunikace nebo zajišťují provoz komunálních, sociálních nebo zdravotních služeb.  

Rozpočet také počítá s nedokončenými investičními akcemi, které radnice začala v minulém roce, ale do této chvíle nejsou dokončené. Jde například o vybudování první etapy cyklotrailové trati za 5,2 milionu. 

V letošním roce se chce radnice pustit do půdní vestavby na ZŠ a MŠ Na Daliborce za 55 milionů, výměnu veřejného osvětlení za bezmála šest milionů nebo rekonstrukci Hirschovy vily za 63 milionů korun.  

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky Hořice, rozpočet, radnice, finance, finanční, projekt, Jičínsko

Hořice mají vypracovaný rozpočet. Na konci roku 2024 by mělo město zůstat v plusu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.