Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ani druhý pokus opozice ve Dvoře Králové se nezdařil. Místostarosta Jan Helbich zůstává ve funkci

Opozice ve Dvoře Králové nad Labem se už podruhé pokusila odvolat z funkce místostarosty Jana Helbicha. Nelíbí se jim jeho přístup k práci a k městskému rozpočtu, který má na starosti. O setrvání Helbicha ve funkci se hlasovalo tento týden, počet hlasů k jeho odvolání však nestačil. Helbich výhrady opozice ke své práci odmítá.

Z 21 zastupitelů hlasovalo devět pro odvolání nynějšího místostarosty. 11 hlasovalo proti odvolání a jeden ze zastupitelů se zdržel.  

„V oblasti investic, za kterou je pan místostarosta Helbich zodpovědný, nejsou jednoznačně určeny priority města, dochází k hromadění projektů nebo projektových záměrů, za které naše město utrácí nemalé finanční prostředky,“ uvedla před časem opozice. Dlouhodobě tak údajně dochází k nafukování původně zamýšlených záměrů.   

Třešničkou na dortu má být projekt rekonstrukce Mayerovy továrny. Podle zmíněných zastupitelských klubů jde o megalomanský projekt bez jasné vize jeho fungování, který nezískalo dotaci pro jeho realizaci.   

„Tento bod programu byl navržen už na 6. zasedání zastupitelstva 31. října 2023, které starosta Jan Jarolím (ANO 2011) svolal na základě žádosti deseti zastupitelů zvolených za ODS, DKoalici, Sportovce pro Dvůr a Piráty,“ uvedla na webu mluvčí radnice Miroslava Kameníková. K samotnému projednání však nedošlo, protože zastupitelé neschválí navržený program.   

  

Ohodnoť článek

Foto ANO Dvůr Králové

Štítky Dvůr Králové nad Labem, projekt, Jan Jarolím, ODS, Česká pirátská strana, ANO 2011

Ani druhý pokus opozice ve Dvoře Králové se nezdařil. Místostarosta Jan Helbich zůstává ve funkci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.