Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

ANKETA: Jak jsou řidiči spokojení s novou křižovatkou u Fortny v Hradci Králové?

Už rok v Hradci Králové slouží řidičům nový kruhový objezd Fortna. Nahradila dosavadní křižovatku ve tvaru „T“. Stavbaři kromě přestavby křižovatky na kruhový objezd také přebudovali širší okolí dopravního uzlu. Především vybudovali nová přestupní stanoviště městských a linkových autobusů. Jak jsou s novou křižovatkou spokojení řidiči?

ANKETA: Jak jste spokojení s novou křižovatkou Fortna v Hradci Králové?

Celkem hlasovalo327 čtenářů

Město přestavba vyšla na 63,6 milionu korun včetně daně. Křižovatkou Fortna prochází malý městský okruh a je na ní napojený i důležitý uzel městské hromadné dopravy. Podle radnice současná křižovatka přispěla k plynulosti provozu a bezpečnosti. A to nejen řidičů, ale také chodců.   

Radnice měla na výběr ze dvou variant. První z nich mluvila pouze o částečné uzavírce křižovatky, ale delší době opravy. Druhá varianta spočívala v kompletní uzavření a zkrácení prací na co možná nejkratší dobu. Minulé vedení města vybralo druhou možnost a křižovatku uzavřelo kompletně.   

Situace nakonec nebyla tak horká. Druhá část silničního okruhu sice byla vytíženější, ale výrazné komplikace uzavírka nezpůsobila. V některých dnech se vytvářela kolona na objízdné trase u Malšovického stadionu. Stále však nemůže být řeč o tom, že by doprava ve městě zkolabovala.   

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky Hradec Králové, radnice, doprava, okruh, Fotna, kruhový, objezd, názor, anketa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Dvořák

Jestli takovýto kruhový objezd může zlepšit průjezdnost křižovatky, tak jsem čínskej bůh srandy. Hlavně jsou to vyhozené peníze. Páni radní by bezdomovce klidně nechali chcípnout na ulici, zato ale peníze rozhazují ve velkém za absurdně předražené zakázky.

Pondělí, 18. prosince 2023, 23:48Odpovědět

ANKETA: Jak jsou řidiči spokojení s novou křižovatkou u Fortny v Hradci Králové?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.