Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Policie ČR je stále otevřena novým uchazečům

PR článek

S blížícím se třetím zářijovým víkendem se primárně v Moravskoslezském kraji skloňovala slova Dny NATO 2023. Tato ojedinělá akce přilákala dle organizátorů každý den desetitisíce návštěvníků, kteří do prostoru u Letiště Leoše Janáčka Ostrava přijeli nejen ze severu Moravy, ale i dalších koutů republiky a rovněž z Polska. Tak vysokému počtu diváků se nelze divit, neboť sobota i neděle byly jedinečnou příležitostí vidět na jednom místě v podstatě vše, co si vidět přáli.

S touto akcí je již tradičně spojena také Policie České republiky, co říci k její činnosti? Na první pohled bylo po oba dva dny zřejmé, že se moravskoslezští policisté „starali“ o bezpečí diváků a obecně veřejný pořádek. Další úkoly ležely na bedrech dopravních policistů, přičemž právě doprava byla klíčovým tématem sociálních sítí policie. Celkem 12 bylo relací o ztracených dětech, které se všechny v pořádku ve velmi krátkém čase díky skvělé práce policejních krizových interventů shledaly s rodiči.

Ve výčtu činností policie je možné pokračovat a proč se nepochlubit, že policie nabídla návštěvníkům po oba dva dny ukázky statické i dynamické. Policie tak představila vozidla služby dopravní, pořádkové i cizinecké policie. Kromě všem známých vozidel určených pro dohled nad BESIPEM se jednalo také o čtyřkolku či služební loď Alunautic. Policejní preventisté, tak ti nemohli na akci chybět! Připravili zejména pro děti množství zábavných, současně edukačních úkolů, kvízů a dalších aktivit. Starším policisté nabídli ukázky výstroje a výzbroje policistů zásahové jednotky a speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Zájemci o práci u Policie ČR zase mířili ke kolegyním z oddělení náboru a personální stabilizace a dalším personalistkám. Těžko pak popsat obdiv diváků, kteří měli jedinečnou možnost sledovat unikátní společnou ukázku policistů moravskoslezské zásahové jednotky a kolegů z polské protiteroristické jednotky GROM. Samotná ukázka s názvem Osvobození rukojmích z rukou teroristů vypadala vskutku realisticky, více není třeba dodávat. Stejně hlasitým potleskem pak odměnili nadšení diváci také ukázky policejních kynologů s jejich čtyřnohými svěřenci.

Postřehli jste portfolio policejních služeb, složek a činností, o kterých je zmínka? Ano, akci zajišťovali primárně uniformovaní policisté ze služby pořádkové a dopravní, další se podíleli na ukázkách. Policie ČR však má také službu kriminální policie a vyšetřování a obecně u ní slouží mnoho specialistů. Neměli byste o práci u Policie České republiky zájem? Předem Policie ČR avizuje, že jde o práci záslužnou a veřejnosti prospěšnou, na druhou stranu náročnou vyžadující zodpovědnost a profesionalitu. K tomuto se hrdě hlásí 70 nových policistů, kteří nastoupili k moravskoslezské policii a při slavnostní části akce Dny NATO 2023 složili služební slib. Jednalo se o 56 mužů a 14 žen, kteří nyní absolvují povinnou základní odbornou přípravu. Jednou z nich byla také sympatická Kateřina.

„Pracovala jsem roky jako civilní zaměstnanec u policie, potom i v civilní sféře, konkrétně na úřadu na pozici referentky přestupků. Možná jsem se rozhodla poměrně pozdě, ale přeci, že bych ráda sloužila jako policistka,“ prozrazuje Kateřina. Dodává, že se bude snažit maximálně využít své znalosti ku prospěchu služby, kterou opravdu vnímá jako službu veřejnosti. A co nám prozradil další nováček, o pár let mladší Jan? „Popravdě, rozhodoval jsem se mezi hasiči a policií, ale touha pracovat u policie zvítězila. Možná trošku i proto, že i otec je policista. Takže o zkušenosti nebudu mít nouzi a rád přijmu jakoukoliv dobrou radu od skutečného profesionála,“ prohlásil Jan.

Pokud i vás oslovila práce u Policie České republiky, určitě neváhejte. Není nic jednoduššího, než podívat se na komplexní informace o možnostech uplatnění u policie ZDE, v rámci kampaně Práce 158x jinak - přidej se k nám! Vše je zpracované přehledně, včetně informací k podmínkám přijetí či kontaktního formuláře. Veškeré informace jsou dostupné na webu www.policie.cz a také na sociálních sítích policie.

Ohodnoť článek

Štítky česko, policie, nábor, zaměstnanci, výhody, benefity, práce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie ČR je stále otevřena novým uchazečům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.