Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Unicorn: Inspirativní pracovní prostředí plné inovací a talentu

PR článek

Česká softwarová společnost Unicorn spojuje talent a technologii pro lepší budoucnost.

Ve světě, kde technologie dynamicky nabývají na významu a digitalizace proniká do našich každodenních životů, je česká společnost Unicorn klíčovým hráčem na trhu. Založil ji podnikatel Vladimír Kovář už v roce 1990 a od té doby si vybudovala reputaci průkopníka v oblasti IT, který se zaměřuje na poskytování inovativních softwarových řešení napříč různými sektory.

Důležitou součástí dlouhodobé strategie je také environmentální udržitelnost. Právě s tímto cílem vytváří firma produkty, které podporují lepší životní prostředí, a to i v takových městech, jako je švédský Göteborg nebo norské Oslo, jež patří k nejzelenějším na světě.

S více než 2 500 spolupracovníky působícími ve 25 vývojových centrech v šesti evropských zemích vytváří Unicorn jedinečnou symbiózu lidského talentu a inovace s jasnou vizí – formovat lepší svět prostřednictvím digitálních technologií.

Jedno z vývojových center sídlí i v Hradci Králové. Za dvě dekády se tu malý vývojový tým proměnil v silný kolektiv s téměř 200 odborníky, který v taktu nejmodernějších trendů tvoří budoucnost technologie a ekologie. Výsledkem jeho práce je například CERTIGY, přední evropská služba pro správu zelených energetických certifikátů.

Místní tým stojí i za vývojem inovativních systémů, jež propojují energetické trhy ve 14 zemích a pomáhají předcházet blackoutu. Blízkost Mladé Boleslavi pak určila i druhou specializaci – automobilový průmysl. Pro Škoda Auto hradecký Unicorn spravuje a rozvíjí řadu klíčových aplikací, jako je například systém určující ceny aut na globálních trzích. 

Unicorn v Hradci navíc úzce spolupracuje s Univerzitou Hradec Králové a dalšími místními institucemi, což mu umožňuje nejen udržet svou odbornou úroveň, ale také aktivně přispívat k rozvoji místní komunity. „Software je dnes všude, i tam, kde jsme si ho dříve neuměli představit. To softwarovým společnostem otevírá obrovské možnosti. Každý, kdo se na tom chce podílet, má u nás dveře otevřené,“ dodává Stanislav Mikulecký, Managing Director produkčního streamu, který má za sebou dvacetiletou kariéru ve společnosti Unicorn a je jednou z klíčových osobností v řízení a rozvoji informačních systémů pro energetické zákazníky po celé Evropě.

Místní pobočka nejen vyvíjí pokročilé technologie, ale také aktivně sdílí své znalosti prostřednictvím atraktivních a interaktivních meetupů. Každý Unicorn Open MeetUps se zaměřuje na aktuální a zajímavé téma, jako je elektromobilita, role žen v IT nebo budoucnost remote workingu. Tyto otevřené diskuse nejen přitahují širokou veřejnost, ale také posilují IT komunitu tím, že propojují hradecké odborníky a nadšence se zájmem o nejnovější trendy v oboru.


Chcete se o společnosti dozvědět více? Pak klikněte na tento odkaz, kde se můžete seznámit s pozicemi, na něž Unicorn aktuálně hledá nové členy týmu.

Ohodnoť článek

Štítky Unicorn, technologie, Vladimír Kovář, Hradec Králové, ŠKODA AUTO a.s., Univerzita Hradec Králové, Oslo, Evropa, Göteborg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unicorn: Inspirativní pracovní prostředí plné inovací a talentu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.