Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak chránit děti v létě před sluníčkem? Vsaďte na vhodné oblečení a kvalitní opalovací krémy

PR článek

Spálená kůže od sluníčka není v létě bohužel ničím výjimečným. Zvláště nebezpečná může být pro děti, které ještě nemají zcela vyvinutý imunitní systém. Sluníčko navíc dětské pokožce škodí ještě předtím, než vůbec dojde k jejímu spálení. Jak v létě děti účinně chránit? Máme pro vás několik tipů.

Sluneční paprsky umí potrápit každého, kdo se před nimi dostatečně nechrání. Opálená pokožka je sice moderní záležitostí a v létě po ní touží snad každý, nesmí tomu ale předcházet její spálení. To totiž nejen bolí, ale je hlavně zdraví nebezpečné.

Několikanásobně to potom platí u dětí, jejichž pokožka je zvláště citlivá. Je proto velmi důležité ji dostatečně chránit, a to nejen přímo na sluníčku, ale i ve stínu.

Základem spolehlivé ochrany je být vybaven dostatečným množstvím kvalitních opalovacích krémů s vysokým faktorem. Ty navíc zpravidla obsahují více tuků, jsou odolnější proti smytí a nejsou parfémované ani barvené. Zvláště u malých neposedů mohou být dobrým tipem opalovací spreje, které se dobře a rychle nanáší. Nezapomeňte namazat také uši, tvář a šíji. Tato místa jsou totiž velmi náchylná ke spálení.

Pokud je vaše dítě milovníkem vody, sáhněte určitě po voděodolných produktech. V drogeriích dm najdete široký sortiment jak opalovacích krémů, tak i sprejů pro děti, které jsou vhodné pro jejich citlivou pokožku.

Vsaďte na oblečení a pitný režim

Kromě opalovacích krémů myslete také na vhodné oblečení. Vždy volte raději trička s rukávy, protože na ramenou se síla sluníčka projevuje nejrychleji. Do povinné letní výbavy patří pokrývka hlavy, která před sluncem chrání nejen obličej, ale i oči. A nezapomínejte také na správný pitný režim. V horkých dnech bychom měli my dospělí, ale i děti, vypít mnohem více tekutin. Vyzkoušet můžete například lahodný kokosový nápoj, který má příjemnou a osvěžující chuť a je bez přidaných cukrů.

Pokud se přeci jen spálí

Ne vždycky se ale podaří chránit se před sluníčkem včas. Pokud se přece jen stane, že se vaše dítě na sluníčku spálí, můžete vyzkoušet chladivé gely, obklady nebo některý z produktů na péči po opalování.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky dm, dm drogerie, léto, opalování, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak chránit děti v létě před sluníčkem? Vsaďte na vhodné oblečení a kvalitní opalovací krémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.