Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé chodí za atmosférou a kvalitou, říká barman Filip Polzer

PR článek

Již pět let se za barem v podniku Hendrix Cafe v centru Hradce Králové pohybuje barman Filip Polzer. Své řemeslo bere opravdu vážně a do míchaných nápojů, které hostům připravuje dává vše ze svého umění. Největším úspěchem pro něj je vykouzlený úsměv na tváři hosta, kterému se trefí do chuti. Filip se nyní stal součástí celorepublikového Manifest Contestu. Soutěže superpremiového likéru Jägermeister Manifest. Díky němu by se rád podíval do německého Berlína, kde by mohl čerpat inspiraci pro svou další práci. Zastavte se za Filipem do Hendrix Café na Velkém náměstí. Zde vám přinášíme krátký rozhovor.

Jak hodnotíš hradeckou barovou kulturu? Liší se v něčem od zbytku ČR?
V Hradci Králové, konkrétně u nás v baru, se podle mého hlavní posun odehrál po covidu. Zdá se mi, že lidé chodí častěji za kvalitnějším pitím a dobrým drinkem. O poznání víc si vybírají kvalitnější destiláty a jsou ochotní si za daný zážitek a moment připlatit.

Na co bys hosty k vám do baru pozval? Čím je vaše nabídka unikátní?
Hradec Králové je sám o sobě nádherné město. Za návštěvu tu stojí spousta památek a zajímavých míst. Konkrétně k nám do baru bych hosty pozval za celkovou atmosférou, kterou se snažíme každý večer vytvořit. S každým pracujeme podle jeho preferencí a chceme mu dopřát maximum pohostinnosti. V nabídce máme kvalitní bubliny, širokou škálu zajímavých destilátů a likérů, signature koktejly i něco k zakousnutí. Každý si tak u nás přijde na své.

Které tři vlastnosti nebo dovednosti podle tebe dělají dobrého barmana?
Komunikativnost, pohostinnost a charisma.

Co cenného ses za barem naučil a těžíš z toho dodnes?
Nesoudit lidi na první pohled. Pod tlakem musí člověk zachovat klid a jet dál.

Jaké netradiční zdroje inspirace používáš?
Přírodu.

Co nejzábavnějšího jsi za barem zažil?
Je těžké vypíchnout jeden daný moment, protože se snažíme, aby každá směna v práci byla zároveň zábavou. Z poslední doby mě napadá třeba historka z jednoho „nudného“ pondělí. Nic moc se nejdřív nedělo, ale na baru se sešla dobrá parta lidí, kteří se po pár ginech s tonikem začali navzájem hecovat, že si střihnou přímo na baru hříšný tanec. A udělali to. Dvacetiletej kluk s pětačtyřicetiletou paní. Byla to hodně zábavná podívaná. Stejně jako když se mi nedávno během hodně náročné směny zasekla tkanička v lednici pod barem. Celej bar na mě civěl, když jsem si při prvním otočením pro láhev za mnou ustal na podlaze. Zvládl jsem dokonce i rozsednout koš na odpadky. Nezbylo mi, než se tomu zasmát, mávnout rukou a jet dál.

A co bys označil za svůj nejintenzivnější barový zážitek?
Když začala doba covidová a všichni jsme drželi při sobě. Řekli jsme si, že kdokoliv z nás bude potřebovat jakoukoliv pomoc, tak si pomůžeme, a slovo jsme dodrželi. Hodně intenzivní pro mě ale také bylo poprvé míchat a prezentovat drink asi před 150 lidmi na finále Barmana roku.

Bez čeho se za barem rozhodně neobejdeš? 
Bez týmu a positive vibes!

A co ti tam naopak připadá úplně zbytečné?
Když má někdo potřebu dokazovat si, že je něco víc, nebo dokonce rozpoutávat potyčku.

Která z pěti základních chutí je ti nejbližší?
Hořká.

Co tě napadne, když se řekne Manifest?
Nová myšlenka, nový směr.

A jak bys stručně formuloval svůj barmanský manifest?
Jediný způsob, jak dělat dobře svoji práci, je milovat to, co děláš.

Manifest je to nejlepší z Wolfenbüttelu. První superprémiový Jägermeister, který představuje zcela novou kategorii luxusních lihovin. Definovaný intenzivní chutí tří nejdražších bylin světa. Šafránu, kardamomu a vanilky. Zrající také v malých sudech z německého dubu. Posílený dvaapůlkrát větším objemem bylinné směsi oproti základnímu spiritusu. Pětkrát macerovaný, hluboce dřevitý a dokonale hořký meisterštyk německé preciznosti s typickými tóny stařených rumů. Objevuj Manifest zralosti a intenzivní chuti.

Autorem rozhovoru je atbars.com

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky barman, bar, Filip Polzer, Hendrix Cafe, Hradec Králové, koktejl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé chodí za atmosférou a kvalitou, říká barman Filip Polzer  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.