Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zlatá neděle v českém řeznictví ZEMAN maso-uzeniny

PR článek

Co znamená čtvrtý adventní víkend ve spojení s řeznictvím ZEMAN maso-uzeniny? Jednoznačně speciální akce a prodloužená otevírací doba i na neděli 18.12.

Poslední adventní nebo také zlatá neděle je za dveřmi a lidé si zapálí čtvrtou, andělskou svíčku na adventním věnci, která má představovat mír a pokoj. Tento víkend je samozřejmě spojen se spoustou povinností, pečení cukroví, vánoční nákupy či důkladnější úklid. Co ale neodmyslitelně spojuje toto období a řeznictví ZEMAN maso-uzeniny? Jednoznačně speciální sváteční akce, které započnou již v pondělí 12.12.

Začátek týdne odstartuje Vepřový bůček s kostí za akčních 109,90 Kč/1 kg, který se skvěle hodí na výpečky nebo domácí uzené. Následovat budou takzvané zlaté víkendovky, které započne již ve čtvrtek Vepřová plec s kostí za výtečných 79,90 Kč/1 kg. V sobotu následuje akce na Hovězí falešnou svíčkovou za nefalšovaných 259 Kč/1 kg, Hovězí přední - žebro na poctivou polévku 1 kg za 159 Kč. A o zlaté neděli se můžete těšit z Kuřecích prsních řízků za senzačních 129,90/1kg a Uzeného masa od kýty za 89 Kč/1kg. 

V Hradci Králové můžete navštívit hned dvě řeznické prodejny ZEMAN maso-uzeniny, a to na adresách: Pospíšilova 318/20 a Akademika Bedrny 383/10a, která na podzim prošla rekonstrukcí a modernizací. Aktuální prodejní dobu obou řeznictví, další akce či volná pracovní místa najdete na: https://www.prodejnyzeman.cz/hradec-kralove.

TIP od řezníků (smažený řízek):

  1. Maso na řízky řežte vždy šikmo přes vlákno, okraje řízků po obvodu na několika místech nařízněte, aby se vám při smažení nekroutily.
  2. Mouka by neměla být příliš jemná, proto je lepší používat spíše polohrubou, či hrubou, případně ji můžete vynechat úplně a nahradit ji jen strouhankou, poté by postup byl strouhanka – vajíčko – strouhanka.
  3. Vajíčka určitě ničím neřeďte, naše spořivé babičky nás učili přidávat mléko, to ale nedělejte, další tekutina navíc není potřeba. Vlhkost se při smažení promění v páru, která trojobal nadzvedává a může se začít trhat.
  4. Pokud jste zapomněli koupit strouhanku, udělali jste lépe. Protože chutnější řízky jsou ty, které jsou obalené v domácí strouhance umleté z usušeného pečiva. Pro větší křupavost můžete přidat i kukuřičné lupínky a pro zajímavější chuť nastrouhaný parmezán.
  5. A poslední rada, na smažení je nejlepší přepuštěné máslo, neboli ghí, masu dodá neodolatelnou jemně oříškovou chuť a navíc se nepřipaluje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ZEMAN, maso, uzeniny, řeznictví, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlatá neděle v českém řeznictví ZEMAN maso-uzeniny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.