Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pivní lázně Svijany lákají na koupel v dubových vanách

PR článek

Prospívají pokožce, zlepšují zdravotní stav a blahodárný vliv mají i na lidskou psychiku. Pivní lázně jsou stále oblíbenější a od letošního jara je můžete navštívit i na Zámku Svijany. V moderním prostředí, které vzniklo z tradičních a často původních materiálů, si mohou návštěvníci odpočinout v teplé lázni s pivní směsí a vychutnat si svijanské pivo přímo z vany.

Budova pivních lázní, jejichž výstavba trvala přesně rok, se nachází přes nádvoří naproti zámku. V horních patrech zámku je možnost moderního ubytování v tříhvězdičkovém hotelu. Důvody vzniku pivních lázní ve Svijanech objasňuje manažer Hotelu & Zámku Svijany Libor Stejskal: „Český ráj je oblíbené místo, takže v létě tu o hotelové hosty nemáme nouzi. Celoroční návštěvnost jsme se rozhodli podpořit nabídkou pivního wellness, které, vzhledem k tomu, že jsme pivovarský hotel, dávalo smysl. Provoz jsme spustili letos v únoru.“

Pivní koupel zahrnuje
•  pivní koupel ve vířivé dubové vaně / vanách
•  konzumaci svijanského kroužkovaného ležáku Zámek
•  konzumaci tradičních preclíků
•  relaxaci na slaměném lůžku

Pivní lázně Svijany, které jsou určeny nejen pro hotelové hosty, ale i pro širokou veřejnost, nabízí privátní prostory a klid. V objektu vzniklo více místností, jen dvě z nich jsou však určeny pro pivní koupele. V jedné se nachází dvě dubové vany, v nichž se pohodlně zrelaxují až 4 osoby, ve druhé jedna vana, s maximální kapacitou dvě osoby. Místnosti jsou v provozu tzv. „na střídačku“, každý host tak má zaručen naprostý klid a soukromí.  

Další místnosti v budově slouží pro relaxační masáže, šatnu, skladovací prostory a kanceláře. Pivní lázně jsou moderní a stylové, přitom se v nich ve velké míře setkáte s tradičními materiály, jako jsou kámen, dřevo či sláma. „Chceme, aby se tu lidé cítili dobře, a zároveň zažili něco, co bylo dříve běžné, ale dnes už patří mezi netradiční zážitky. Proto tady máme poctivé dubové vany od bednářů z Moravy či lůžko z pšeničné slámy. V neposlední řadě jsou pak tradiční materiály odkazem na svijanské pivo, které je svou tradiční výrobou pověstné,“ pokračuje Stejskal. 

Do horké lázně je přidávána pivní směs složená z pivovarských kvasnic, sladu a chmele. Díky Pivovaru Svijany, který se nachází přes ulici, využívají v lázních kvasnice čerstvé. „Kvasnice, které působí blahodárně na pokožku, jsou zásadní složkou, ne všechny lázně je ale kvůli složitému skladování mají. My máme v pivovaru vlastní propagační stanici, kde je množíme, a tak jich do koupele můžeme přidat opravdu hojně a jejich efekt tak zmaximalizovat,“ vysvětluje Stejskal. 

V lázních si návštěvníci během hodinové koupele skvěle odpočinou a vyčistí hlavu. Koupel tak prospívá i psychickému zdraví. U dubové vany je dispozici čerstvé pivo k načepování a k zakousnutí tradiční preclíky. A jaké pivo je na čepu? Svijanský kroužkovaný ležák Zámek, což je pivo uvařené u příležitosti otevření Zámku Svijany po jeho kompletní rekonstrukci v roce 2016.

Kromě koupele mohou zájemci vyrazit také na relaxační masáže, které jsou nejen velmi příjemné, ale zároveň pomohou odstranit bolest a uvolní ztuhlé a zablokované svalstvo. Pivní koupele i relaxační masáže je možné objednat pomocí online rezervačního formuláře na webu lázní www.pivnilaznesvijany.cz. Majitelem zámeckého areálu je Pivovar Svijany.

Ohodnoť článek

Štítky Svijany, pivní lázně, pivo, koupel, relaxace, vana, lázně, Pivovar Svijany, Český ráj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivní lázně Svijany lákají na koupel v dubových vanách  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.