Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda ke koupání v hradeckém kraji v pořádku. Mírně horší kvalita je v Dolcích

Voda v přírodních i umělých koupalištích v Královéhradeckém kraji pro koupání vyhovuje. Pouze v koupališti v Dolcích u Trutnova má mírně zhoršenou kvalitu, vyplývá z posledních rozborů vody provedených hygieniky.

Kvalitní vodu ke koupání rozbory dále potvrdily v přírodních koupalištích v Pecce na Jičínsku, ve Včelném u Rychnova nad Kněžnou a ve Wake parku v Plačicích u Hradce Králové. "I na umělých koupalištích, která již zahájila provoz, je voda ke koupání vyhovující," řekla mluvčí krajských hygieniků Veronika Krejčí.

Většina umělých koupališť v Královéhradeckém kraji již zahájila provoz. Dnes mimořádně otevřelo koupaliště v Meziměstí v Broumovském výběžku na severu kraje, které sezonu zahajuje jako jedno z posledních v regionu. "Mimořádně otevřeno je i v pátek. Od 25. června zahajujeme běžný provoz. Ceník nezměněn," uvedli správci koupaliště v Meziměstí.

Koupaliště Flošna ve stotisícovém Hradci Králové od soboty 18. června prodloužilo otevírací dobu na čas od 09:00 do 20:00. Ranní plavání od 06:00 plánuje zahájit o prázdninách. Flošna zahájila sezonu jako první v kraji již 20. května.

Hygienici upozornili na to, že u koupališť ve volné přírodě, nádrží a koupacích oblastí nelze vyloučit změnu v jakosti vody v důsledku přívalových srážek a možných splachů z okolí. Hygienici sledují kvalitu vody jen na vodních plochách uvedených na jejich webových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto kemp Dolce

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Královéhradecký, koupání, Královéhradecký kraj, Dolce, Trutnov, Hradec Králové, Meziměstí, Wake, okres Jičín, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda ke koupání v hradeckém kraji v pořádku. Mírně horší kvalita je v Dolcích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.