Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mladí pekaři se utkali v Pardubicích. Vítězná trofej putuje do Brna

PR článek

Poslední úterý a středu v březnu hostila Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice již 24. ročník soutěže Pekař roku v kategorii junior. Finále, které se konalo s podporou generálního partnera, obchodů Albert, se zúčastnilo deset nejlepších studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. Nejlepším mladým pekařem letošního roku se stal Lukáš Vyhlídal ze Střední školy Brno, Charbulova.

Soutěžící se utkali v přípravě pšenično-žitného chleba a běžného i vícezrnného pečiva. Finalisté dále soutěžili také s vánočkami a tradičními chodskými koláči. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Vítězem se stal Lukáš Vyhlídal ze Střední školy Brno, Charbulova.

Soutěž proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v České republice. Ten podporuje studenty pekařských oborů speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje pekařský obor u odborné i široké veřejnosti. „Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že studenti si akci skvěle užili a na místě byla tradičně příjemná, ale zároveň soutěžní atmosféra,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

Akci i letos podpořila společnosti Albert. „V rámci výuky i praxe dlouhodobě spolupracujeme s odbornými školami po celém Česku. Proto nás těší, že můžeme být hlavním partnerem této soutěže. V Albertu dlouhodobě podporujeme pekařské řemeslo a učňovské školství, protože ve velkých obchodech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od desítek regionálních českých pekáren,“ řekl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pekař, Pardubice, Brno, vít, trofej, svaz, cukrář, ČR, Česko, soutěž, Albert Česká republika, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí pekaři se utkali Pardubicích. Vítězná trofej putuje do Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.