Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekPondělí, 4. dubna 2022, 10:25
Poslední úterý a středu v březnu hostila Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice již 24. ročník soutěže Pekař roku v kategorii junior. Finále, které se konalo s podporou generálního partnera, obchodů Albert, se zúčastnilo deset nejlepších studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. Nejlepším mladým pekařem letošního roku se stal Lukáš Vyhlídal ze Střední školy Brno, Charbulova.
Soutěžící se utkali v přípravě pšenično-žitného chleba a běžného i vícezrnného pečiva. Finalisté dále soutěžili také s vánočkami a tradičními chodskými koláči. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování. Vítězem se stal Lukáš Vyhlídal ze Střední školy Brno, Charbulova.
Soutěž proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v České republice. Ten podporuje studenty pekařských oborů speciálním stipendiem, vydává odborné publikace a propaguje pekařský obor u odborné i široké veřejnosti. „Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že studenti si akci skvěle užili a na místě byla tradičně příjemná, ale zároveň soutěžní atmosféra,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.
Akci i letos podpořila společnosti Albert. „V rámci výuky i praxe dlouhodobě spolupracujeme s odbornými školami po celém Česku. Proto nás těší, že můžeme být hlavním partnerem této soutěže. V Albertu dlouhodobě podporujeme pekařské řemeslo a učňovské školství, protože ve velkých obchodech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od desítek regionálních českých pekáren,“ řekl Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.