Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mrkvová srdíčka, nepečené datlové kuličky nebo zázvorové cukroví. Vyzkoušejte netradiční vánoční mlsání

PR článek

Vánoce se pomalu ale jistě blíží a je čas začít přemýšlet nad tím, jaké cukroví letos připravíte na vánoční svátky. Sázkou na jistotu jsou vanilkové rohlíčky, perníčky nebo linecké. Co se ale tentokrát blýsknout něčím speciálním? Vyzkoušejte mrkvová srdíčka, nepečené datlové kuličky nebo zázvorové cukroví plněné rozinkami.

Mrkvová srdíčka

Hitem posledních let se mezi dezerty stal mrkvový dort. Výjimkou určitě nebudou ani tato mrkvová srdíčka, která můžete servírovat jako samostatné sušenky, anebo podobně jako linecké, slepené marmeládou. Tajným tipem je marmeládu vyměnit za citronový krém.

Co budete potřebovat?

Na přípravu mrkvových srdíček si připravte nastrouhanou mrkev, máslo, cukr, polohrubou mouku, vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva, bílý jogurt a mletou Bourbon vanilku.

125 g najemno nastrouhané mrkve
100 g másla
25 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
50 g dmBio nastrouhaných vlašských ořechů
1 lžička dmBio kypřícího prášku do pečiva
80 g bílého jogurtu
špetka dmBio vanilky Bourbon mleté

Velkou výhodou tohoto receptu je, že jeho příprava je jednoduchá. Všechny ingredience zpracujte do těsta, které necháte alespoň hodinu odpočinout v lednici.  Poté ho na lehce pomoučeném vále vyválejte na zhruba dva milimetry a vykrájejte z něj srdíčka. V polovině srdíček vykrájejte, stejně jako u lineckého, kulaté středy.

Cukroví pečeme na 175 stupňů zhruba 15 až 18 minut, dokud nebude lehce hnědé. Pokud chcete srdíčka nechat pouze jako sušenky, obalte je ještě teplé v moučkovém cukru. Pokud je chcete slepovat, použijte výše zmiňovanou marmeládu nebo citronový krém.

Recept připravila: Romana Böhmová

Nepečené datlové kuličky

Raffaelo, Ferrero Rocher nebo tatrankové kuličky. Všechna tato cukroví patří bezesporu na vánoční stůl. Co ale letos zkusit něco nového? Nepečené datlové kuličky jsou totiž jejich plnohodnotným konkurentem. A rozhodně s nimi překvapíte.

Co budete potřebovat?

Na přípravu 15 kuliček budete potřebovat datle, agávový sirup, mleté mandle, kokosový olej, sůl, hořkou čokoládu a lyofilizované maliny, strouhaný kokos a drcené mandle.

Na těsto:
400 g dmBio vypeckovaných datlí
10 g dmBio agáve sirupu
70 g najemno mletých dmBio mandlí
40 g dmBio kokosového oleje
špetka soli

Na polevu:
300 g dmBio hořké čokolády 70%
30 g dmBio kokosového oleje
dmBio lyofilizované maliny, strouhaný kokos, drcené mandle

Ještě, než začnete s přípravou, namočte si vypeckované datle alespoň na dvě hodiny do studené vody a nechte je nabobtnat. Poté je dejte do mixéru, přidejte k nim agáve sirup, mleté mandle a 40 gramů rozpuštěného kokosového oleje a špetku soli. Vše společně rozmixujte na jemnou hmotu. Vzniknout by vám měla hustá kaše, kterou dáte ztuhnout na hodinu do lednice.

Mezitím si připravte polevu a posypky na kuličky. Ve vodní lázni si v misce rozpusťte čokoládu a kokosový olej a posypky připravte z rozmixovaných a lyofilizovaných malin a kokosu.

Nyní přišel čas na připravené těsto. Vytvarujte z něj středně velké kuličky, které namočíte v připravené polevě a posypete posypem. Vzhledem k tomu, že je těsto vychlazené, poleva na něm bude schnout poměrně rychle, je proto třeba kuličky posypat hned po namočení do čokolády. Poté vraťte kuličky zpět do lednice a nechte je pořádně ztuhnout.

Recept připravila: Sabina Keltnerová

Zázvorové cukroví plněné rozinkami

Že nejde cukroví a zázvor úplně dohromady? Omyl. Zázvorové cukroví plněné rozinkami si určitě zamilujete.

Co budete potřebovat?

Na těsto:
1 celé vejce
1⁄4 hrnku dmBio Ghee másla
1⁄2 hrnku dmBio javorového sirupu
300 g mandlové mouky
4 lžíce dmBio kakaa
1 lžička jedlé sody
1⁄2 lžičky sušeného zázvoru
1⁄2 lžičky dmBio skořice
1⁄4 lžičky dmBio vanilky Bourbon mleté
špetka soli
100 ml rumu
hrst dmBio rozinek

Obalení:
1⁄2 hrnku dmBio cukr kokosový květ
1⁄2 lžičky sušeného zázvoru
1⁄2 lžičky skořice

Na cukroví budete potřebovat vejce, Ghee máslo, javorový sirup, mandlovou mouku, kakao, jedlou sodu, sušený zázvor, skořici, vanilku, sůl, rum a rozinky. Na obalení kokosový cukr, sušený zázvor a skořici.

Rozinky si vložíme alespoň na dvě hodiny, ideálně ale přes noc, do rumu. Před pečením si předehřejte troubu na 175 stupňů a plech si vyložíte pečícím papírem.

V malé misce si smíchejte vejce, rozpuštěné Ghee máslo a javorový sirup. V druhé větší misce si smíchejte mandlovou mouku kakao, jedlou sodu, sušený zázvor, skořici a špetku soli. Po promíchání vše přidáme k mokré směsi. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici 20 minut odpočinout.

Z vychlazeného těsta tvarujte kuličky o velikosti golfového míčku a do každé zapracujte jednu nebo dvě rozinky. Hotovou kuličku obalte ve směsi, kterou si připravte z cukru, skořice a zázvoru. Poté je poskládejte na pečící papír a každou kuličku jemně rozmáčkněte. Pečte zhruba 12 až 15 minut. Dobrou chuť!

Recept připravili: PG Foodies

Pokud vás žádný z těchto receptů nezaujal, ale přeci jen toužíte po tom, vyzkoušet o letošních Vánocích něco nového, najděte inspiraci v některém z dalších tipů, které připravila dm drogerie.

Ohodnoť článek

Štítky dm, dm drogerie, dm bio, pečení, Vánoce, kuličky, rozinka, cukr, těsto, sůl, skořice, máslo, mouka, kokosový olej, mandle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mrkvová srdíčka, nepečené datlové kuličky nebo zázvorové cukroví. Vyzkoušejte netradiční vánoční mlsání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.