Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zvážili jsme školní batohy. Tipy na lehké ergonomické aktovky (nejen) k Vánocům

Při výběru školních batohů není důležitá jen cena a design. Ergonomické tvarování, nízká váha a reflexní prvky, to je, oč tu běží. Pokud tedy budete vybírat vašim školákům batoh jako dárek od Ježíška, myslete i na jejich záda a dejte si na výběru záležet.

Musím uznat, že batohy Bagmaster jsou samy o sobě velmi lehké a vychytané. Hodně dělá také bederní pás, bez kterého nutí plný batoh děti do předklonu a přetěžuje ramena a šíji. Batoh bez zapnutého bederního pásu není pro děti zdravý batoh. U batohů Bagmaster mě potěšila také konstrukce popruhů a hrudního pásu, který drží popruhy u sebe a pomáhá tak dětem držet při chůzi napřímenou postavu.“ 

MUDr. Kateřina Smíšková, která testovala batohy Bagmaster se svými dvěma dcerami.

Kolik váží taška vašeho školáka?

Školní batoh plný pomůcek, učebnic i svačiny by neměl vážit více než 15 % váhy dítěte. V praxi to znamená, že podle normy samotný batoh pro dítě na prvním stupni nesmí vážit více než 1,2 kilogramu a u starších žáků více než 1,4 kilogramu.

I to je ale pro některá dítka příliš. Naplněná aktovka, jak jsme se sami u několika školáků přesvědčili, určitě neváží pouze 15 % jejich váhy. Částečně za to mohou těžké učebnice a pomůcky, které doporučujeme zredukovat na minimum, na vině jsou ale také nekvalitní školní tašky.

Platí jednoduché pravidlo: čím lehčí aktovku dítěti pořídíte, tím více ulevíte jeho zádům. Řešením rozhodně není větší batoh, aby synovi vydržel co nejdéle – ideální je pořídit školní batoh, který váží méně než jeden kilogram.


Zdroj: Bagmaster.cz 

Tip na školní batohy se zdravotním posudkem 

Na co dalšího si při výběru školní tašky dávat pozor? Určitě zkontrolujte, zda má ergonomicky tvarovaná záda (poznáte je podle pěnových nebo síťovinových 3D výstupků), hrudní a bederní pás a anatomicky tvarované polstrované ramenní popruhy. Popruhy by měly být široké okolo 4 cm a neměly by příliš přiléhat dítěti ke krku. 


Zdroj: Bagmaster.cz 

Nechce se vám hledat, který školní batoh vyhovuje složitým požadavkům? V e-shopu Bagmaster má kompletní nabídka školních i studentských batohů nezávislý zdravotní posudek. Navíc si můžete přijít vybrat do showroomu v Plzni nebo na některou z partnerských prodejen po celé republice. K dispozici je také online poradenství na e-mailu (info@bagmaster.cz) či telefonu (+420 377 452 516). 

Šikovně vybraný batoh školáci využijí nejen na učení, ale taky si do něj zabalí věci na víkendový výlet, návštěvu u babičky nebo na letní cestování. A další bonus? Dětem se po vánočních prázdninách půjde do školy lépe, protože se budou těšit, až spolužákům předvedou svůj parádní vánoční dárek.


Zdroj: Bagmaster.cz 

Ohodnoť článek

Štítky Vánoční dárky, školní batohy, zdravá záda, aktovka do školy, tipy na vánoční dárky pro děti, batoh, Vánoce, BAGMASTER, Ježíšek, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvážili jsme školní batohy. Tipy na lehké ergonomické aktovky (nejen) k Vánocům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.