Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vítkova CPI koupila obchodní centrum v Hradci Králové

Skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka koupila obchodní centrum Futurum v Hradci Králové. Původním vlastníkem centra byla realitní investiční skupina Meyer Bergman. Již dříve transakci schválil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Meyer Bergman koupila hradecké Futurum v roce 2014 od firem TK Development, GE Capital a Heitman za 87,6 milionu eur (2,2 miliardy Kč).

Centrum Futurum je největším obchodním centrem ve stotisícovém Hradci Králové. Otevřeno bylo v roce 2000. V roce 2012 bylo rozšířeno o 9500 metrů čtverečných na současných 39.100 metrů čtverečných obchodních ploch. Z nich 14.000 metrů čtverečných připadá na hypermarket Tesco. Nyní je v něm 110 obchodů a multikino Cinestar, má 1350 parkovacích míst. Ročně jej navštíví přes pět milionů nakupujících.

„Akvizicí obchodního centra Futurum Hradec Králové se české portfolio skupiny CPI Property Group rozrostlo na 15 center a překročili jsme hranici 350.000 metrů čtverečných nájemních ploch. Upevnili jsme tím pozici největšího vlastníka obchodník center u nás,“ uvedl ředitel akvizic, obchodu a správy aktiv CPI Property Group Tomáš Salajka.

CPI v Hradci Králové také vlastní hotel Černigov. Záměrem firmy je hotel zbourat a na jeho místě postavit za více než miliardu korun komplex v čele se čtyřhvězdičkovým hotelem Clarion, který doplní kongresové centrum, kanceláře a obchodní prostory. Součástí projektu je obchodní vnitroblok s restauracemi a kavárnou. Starý hotel nechce CPI bourat dříve, než bude mít úřady povolenu stavbu nového.

CPI patří k největším realitním investorům v Česku a je jedním z největších tuzemských majitelů maloobchodních ploch. Společnosti patří například pražské Quadrio a Galerie Fénix, IGY České Budějovice, jihlavský City Park nebo Futurum v Kolíně. Loni získala například centra Bondy v Mladé Boleslavi nebo Géčko v Českých Budějovicích.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Hradec Králové, obchodní centrum, Radovan Vítek, CPI Property Group, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, hotel, GE Money, Tesco, Cinestar, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítkova CPI koupila obchodní centrum v Hradci Králové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.