Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Dezorientovaná vlčice vběhla do restaurace na Přední Labské, veterináři jí uspali

Radost zoologů z přítomnosti vlka v Krkonoších vystřídaly starosti. V pátek do ovčí ohrady chycená a následně do volné přírody vypuštěná mladá vlčice se v minulých dnech potulovala v údolí Labe mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem. Nakonec dezorientovaná vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji museli přivolaní veterináři uspat a nyní je převážena do karantény v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem.

Od pátečního vypuštění se množila pozorování této mladé vlčice, která se zdála zesláblá a dezorientovaná. Při shánění potravy dnes dokonce strhla na Přední Labské jedno štěně.

Situace si vyžádala zásah odborníků v okamžiku, kdy při svém bloudění vběhla do restaurace hotelu Velveta na Přední Labské, kde ji přivolaný veterinář zneškodnil narkotizační střelou.

Uspaná vlčice je právě převážena do karantény v nejbližším vhodném zařízení a to v Safari Parku Dvůr Králové nad Labem, kde zůstane do doby, než odborníci rozhodnou o jejím dalším osudu.

Autoři | Foto KRNAP

Štítky vlk, migrace, Krkonoše, příroda, restaurace, veterinární lékař, Přední Labská, ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Špindlerův Mlýn, Vrchlabí, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dezorientovaná vlčice vběhla do restaurace na Přední Labské, veterináři jí uspali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.